Kršáková odchází z CET 21, nahradí ji Hasmanová

středa, 24. června 2015, 18:07 TV, Lidé MediaGuru

Z managementu TV Nova odchází dlouholetá ředitelka vlastní tvorby Lucia Kršáková.

Z managementu CET 21, držitele licence pro vysílání kanálů skupiny Nova, odchází podle informací MediaGuru.cz Lucia Kršáková, ředitelka sekce vlastní tvorby (na fotografii vlevo). Kršáková v televizní skupině Nova zodpovídá za výrobu všech pořadů, které nejsou součástí zpravodajství. Její kompetence převezme Monika Hasmanová (na fotografii vpravo) a částečně také Bernd Alexa, uvedla na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí Novy Anna Suchá. 

„O řízení výroby vlastní tvorby se postará Monika Hasmanová, která doposud působila na pozici hlavní producentky seriálové tvorby. Podepsána je především pod seriály Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2. Nyní bude spoluzodpovědná za produkci všech seriálů a zábavných projektů skupiny Nova. Úzce bude spolupracovat s Berndem Alexou, který přebírá zodpovědnost za administrativní oblast,“ přiblížila Suchá.

Lucia Kršáková v televizní a filmové branži působí téměř 20 let. Své zkušenosti získala nejen během několika let působení ve veřejnoprávní televizi, ale i v soukromých produkčních a producentských společnostech. V roce 2007 začala pracovat pro TV Nova jako producentka, v letech 2012-2013 stála v čele výrobní společnosti Media Pro Pictures, jedné z bývalých dceřiných společností TV Nova. 

Monika Hasmanová spolupracuje s Novou od roku 2005, začínala se seriálem Ulice. Bernd Alexa spolupracuje s Novou od jara 2014 jako konzultant.

Management největší komerční televize se po změnách ve vedení CME na podzim roku 2013 obměňoval v průběhu roku 2014. K začátku letošního roku se ale stabilizoval, poslední výraznější změnou byl odchod zástupce generálního ředitele Davida Stogela na konci roku 2014.

-mav-