Kvapilová uvádí webový videoseriál Elegantní Česko

pátek, 05. června 2015, 12:27 Internet & Mobil MediaGuru

Bývalá ředitelka nových médií ČT Pavlína Kvapilová uvedla vlastní online projekt.

Nový multimediální projekt Elegantní Česko, který v těchto dnech zahájil, chce oživovat to nejlepší z toho, co uměla tato země a její lidé. Za projektem stojí bývalá bývalá ředitelka divize ČT Nová média Pavlína Kvapilová.

"Hlavní osou bude webový videoseriál. Jeho malé epizody budeme psát de facto společně v reálném čase – za spolupráce s experty i se všemi, které to bude bavit skrze sociální sítě či schůzky. Jde vlastně o neustálé dobrodružné hledání. Chceme, aby vznikla online galerie toho, co najdeme. Takto můžeme společně vytvořit úplně nový obraz toho, co o minulosti víme," popsala Kvapilová. Cílem projektu je také vytvořit mapu obchodů a salonů, které staví na dlouhodobosti a kvalitě.

Tým je tvořen tvůrci z různých sfér umění. Na projektu se bude podílet i producent Kryštof Šafer. V úvodních videích se objeví mimo jiné burleska (jinak studentka nových médií FF UK) Lady Mousellyca, dále Robert Wünsch či Kateřina Adámková. V budoucích epizodách má vystoupit např. i kavárník Ondřej Kobza. V plánu je i spolupráce například s Institutem Tomáše Bati a několika předními historiky.

Na serveru YouTube se už objevila první série videí. Projekt shání finanční podporu prostřednictvím crowdfundingu na portále Katalyzátor.cz, jedná také s možnými partnery.

-mav-