MasterCard a Jack Daniel's začaly inzerovat na Nově

středa, 24. června 2015, 13:01 TV MediaGuru

Nova získala klienty, kteří reklamy na její obrazovky nasměrovali po změně agentury.

Televizní skupina Nova získala dva nové klienty. Od konce května se na obrazovkách největší komerční televize začaly objevovat reklamní spoty klientů MasterCard a Brown-Forman. Z monitoringu inzerce vyplývá, že jde o klienty, kteří v poslední době na Nově neinzerovali.

MasterCard za období od konce května umístil na Novu kampaně s celkovým objemem na úrovni cca 300 GRPs. MasterCard inzeroval výhradně na obrazovkách skupiny Nova. „Rozhodli jsme se letos pro naši TV komunikaci využít stanice skupiny Nova Group, a to na základě zhodnocení zásahu v naší cílové skupině, cílů pro 2015 a nabídnutých podmínek,“ řekla MediaGuru.cz Martina Piskorová, marketingová ředitelka MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Brown Forman, výrobce destilátů a vín, podporoval v červnu televizní reklamou svoji značku Jack Daniel's, a to v objemu přes 250 GRPs. Brown-Forman umístil ještě velmi malou část (cca 10 GRPs) na stanice zastupitelství Atmedia.

Podle informací MediaGuru.cz se oba klienti přesunuli na obrazovky Novy po změně mediální agentury. Pro oba zadavatele nakupovala doposud média agentura Universal McCann. MasterCard ale od letošního roku přešel k agentuře Carat a Brown-Forman k mediální agentuře Starcom.

Na Novu se v loňském a v letošním roce vrátili inzerenti, kteří v roce 2013 nechtěli přistoupit na podmínky, které Nova stanovila. Podle vyjádření generálního ředitele skupiny Nova a výkonného ředitele CME Christopha Mainusche po kvartálních výsledcích CME v letošním prvním čtvrtletí se na Novu vrátila drtivá většina všech zadavatelů.

CME, majitel televize Nova, zároveň odhaduje, že její podíl na českém reklamním trhu představoval v prvním čtvrtletí letošního roku 60 %. Televizní reklamní trh v prvním čtvrtletí rostl, obě nejsilnější komerční skupiny zaznamenaly růst obratu. Růst skupiny Nova, pokud by nezohlednila kurz dolaru, dosáhl 10 %.

-mav-