Pavel Novotný odchází z vedení serveru eXtra.cz

středa, 03. června 2015, 16:27 Lidé MediaGuru

Pavel Novotný, tvář serveru eXtra.cz, oznámil na Facebooku svůj odchod.

Šéfredaktor serveru eXtra.cz Pavel Novotný na sociální síti Facebook oznámil, že server opouští. Jeho odchod oficiálně potvrdil i provozovatel serveru. „V současnosti jsme se dohodli na ukončení jeho fungování na pozici šéfredaktora, protože Pavel i eXtra.cz se chtějí posunout dál, ale to neznamená, že s ním ztratíme kontakt, minimálně po autorské stránce budeme dále v kontaktu a spolupracovat,“ uvedla pro MediaGuru.cz Andrea Bezdíčková z Big Bang Media, která server zastupuje. Dodala, že server už vybral Novotného nástupce, jeho jméno chce brzy oznámit.

„Kdo čte ten web pozorně, ten ví, že je sem tam vším, jen ne bulvárem a naopak. A že eXtra jsem nikdy nebyl a nejsem jen já. Díky všem, Honzou Bártou a Tomášem Kačenou počínaje a páteční uklízečkou konče za to, co jsem měl za ty dva roky a tři měsíce se svými spolupracovníky možnost realizovat. Nikdy na to nezapomenu,“ napsal Pavel Novotný.

Ve svém příspěvku na sociální síti rovněž uvedl, že server opouští po zralé úvaze a dlouhém hledání týmu. Důvody svého odchodu nesdělil. Vyzdvihl autorskou svobodu, které se mu na serveru dostalo. „Jediné opravdu svobodné, velké médium v zemi. Hýčkal jsem ho proto a budou to dělat i moji následovníci, dokud poslední bašta nepadne. V tom je síla eXtra.cz a bude i dál pro všechny, kdo ho budou potřebovat, nebo ho budou ,jen' číst,“ napsal dále.

Facebookový post novináře Pavla Novotného

PavelNovotny_FB

Pavel Novotný skončil začátkem letošního roku s moderováním pořadu Prásk! na televizi Nova. Od té doby se několikrát objevily spekulace i o jeho odchodu z eXtra.cz. Server eXtra.cz se za dobu své existence zařadil ke známým bulvárním webům. Návštěvnost serveru se ale za poslední rok snížila – v letošním dubnu představovala 641 tis. reálných uživatelů, což bylo o cca 500 tis. uživatelů méně než v dubnu roku 2014 (zdroj: NetMonitor).

Na začátku května server eXtra.cz oznámil, že pro přípravu videoblogů získal kuchařskou celebritu Ladislava Hrušku, bývalou tvář TV Nova. Novotný měl mít podle neoficiálních informací vliv na Hruškův odchod z televize Nova. V současnosti se objevily spekulace, že Hruška může zamířit na konkurenční Primu. Otázka je, zda by stejným směrem nezamířil i Novotný.

-mav-