Alza.cz otevírá v pražských Holešovicích Alza TechZone

středa, 29. července 2015, 11:52 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Alza.cz otevřela ve středu 29. července naproti svému showroomu v pražských Holešovicích Alza TechZone. Ve zrekonstruované hale č. 26 holešovické tržnice je nyní pro veřejnost k dispozici prostor, jenž je rozdělen na tři zóny: technickou, herní a zónu služeb.

Alza TechZone, foto: MediaGuru
Alza TechZone, foto: MediaGuru

V technické zóně, kterou provozuje e-shop ve spolupráci s Microsoftem, budou představovány nejnovější technologické novinky společnosti. Kromě toho však bude zóna fungovat také jako vzdělávací centrum s nabídkou akcí a seminářů pro veřejnost. „Aktuálním příkladem využití je odborná pomoc a konzultace při upgradu zařízení na nový systém Windows 10,“ popisuje Kristina Michalsky, ředitelka spotřebitelského segmentu společnosti Microsoft.

Technická zóna v režii Microsoftu, foto: MediaGuru
Technická zóna v režii Microsoftu, foto: MediaGuru
Technická zóna Microsoftu, foto: MediaGuru
Technická zóna Microsoftu, foto: MediaGuru

Provoz GameZone je v režii společnosti Intel. Pod vedením profesionálních hráčů zde budou probíhat turnaje, workshopy ke hrám a hardwaru nebo přenosy atraktivních herních turnajů z celého světa. Účastnit se mohou jednotlivci i týmy. „V letních měsících se ve spolupráci s profesionály z herního klanu eSuba zaměříme hlavně na gaming, ale v budoucnu bychom chtěli využít GameZone i pro demonstraci zajímavých novinek, které budou přicházet na trh, jako je například 3D kamera Intel RealSense, bezdrátové nabíjení, bezdrátové dokování, virtuální realita a mnoho dalšího,“ blíže představuje koncept herní zóny Martin Vařbuchta, manažer pro maloobchodní prodej společnosti Intel.

Alza_5
Game Zone v režii Intelu, foto: MediaGuru

Poslední zónou je zóna služeb, kde budou zákazníci moci najít poprodejní servis, kde si sjednají pojištění, prodlouženou záruku či vyřídí reklamaci.

Game Zone v režii Intelu, foto: MediaGuru
Zóna služeb, foto: MediaGuru

Součástí Alza TechZone bude také Alza Muzeum s exponáty počítačové historie.

-stk-