ČT zatím neví, kdy uvede druhou řadu První republiky

pátek, 31. července 2015, 13:56 TV MediaGuru

Přestože ČT na podzim znovu uvede seriál První republika, o jeho nových dílech zatím jasno není.

Na druhé řadě seriálu První republika Česká televize pracuje, zatím ale není jasné, kdy by mohla být uvedena do vysílání. ČT letos na podzim zreprízuje první řadu seriálu. Přestože by opakování mohlo naznačovat, že ČT může na podzimní reprízu navázat novými díly od ledna 2016, programový ředitel ČT Milan Fridrich tento záměr nepotvrzuje. "Zatím nedokážu říct, kdy by druhá řada mohla jít do vysílání" uvedl.

První řada seriálu První republika má 22 dílů, které diváci sledovali v průběhu zimy a jara 2014. ČT ale letos na podzim odvysílá verzi seriálu v jedenácti dílech. Tento formát využívá v případě prodeje svých pořadů do zahraničí. "Jde jen o jiný střih a jinou úpravu děje, který ale odpovídá dění v seriálu o 22 dílech," vysvětlil.

Opakovaná první řada seriálu První republika se ve vysílání ČT objeví každou středu. Své podzimní programové schéma představila Česká televize tento týden. Přinese čtyři nové seriály, které umístí především do pondělního večera (Labyrint, Místo zločinu Plzeň, Rudyho má každý rád). Páteční večer bude mj. patřit novému seriálu Doktor Martin. Naopak úterý, středa a čtvrtek přinese seriálové reprízy v podobě už zmíněné První republiky (středa) a Nemocnice na kraji města (úterý, čtvrtek).

První řadu seriálu První republika sledovalo v průměru 1,3 mil. diváků starších 15 let. Znamenalo to 34% podíl na sledovanosti v divácké skupině starší 15 let. První republika se tak zařadila k divácky úspěšnějším seriálům ČT z posledních let. -mav-