NetMonitor ukáže návštěvnost podle zařízení

středa, 15. července 2015, 08:37 Internet & Mobil MediaGuru

Jednotný výzkum českého internetu přechází na multiplatformní rozdělení návštěvnosti.

Jednotný výzkum českého internetu NetMonitor přechází na novou multiplatformní metodiku. Od středy 15. července dojde poprvé k produkci a distribuci dat podle nové metodiky. Nově takto budou distribuována data za červen 2015. Společně s tím bude později spuštěna nová online aplikace NetMonitoru, která poběží na stejné adrese jako současná.

V nových datech online aplikace OLA dojde mj. k rozdělení výsledků podle přistupujících zařízení, odděleně tak budou prezentována data za PC, mobil a tablet. Díky nové metodice výpočtu ukazatele reálný uživatel (RU) už nebudou uváděny dosavadní odhadované jednotky RUest. Počet RU bude dostupný druhý den po měřeném dni. Stále půjde ale o neoficiální údaj, který bude v online aplikaci dostupný do doby publikace.

Další novinky OLA: Nově dostupná budou i data za modul videostreaming, pracuje se s BID namísto cookies (ukazatel UB je viditelný po přihlášení), pracuje se s filtry, které byly dosud používány pro oficiální produkci pro Gemius Explorer (extrémní aktivita uživatelů, přespůlnoční návštěvy, zahraniční návštěvy).

Gemius Traffic pokračuje bez změny, ukazatel cookies zůstává. Ve střednědobém horizontu bude systém ukončen.

Data za uplynulý měsíc mají být k dispozici už k 15. dni v měsíci oproti stávajícímu 25. dni v měsíci.

Kompletní novou metodiku NetMonitoru najdete zde.

-mav-