Redakce Rock & Pop zakládá měsíčník Rock & All

úterý, 07. července 2015, 11:47 Tisk MediaGuru

Nový měsíčník se má představit v druhé polovině července, v čele je Vojtěch Lindaur.

Redakce hudebních publicistů po odchodu z měsíčníku Rock & Pop začne v druhé polovině července vydávat měsíčník Rock & All. Jeho šéfredaktorem je publicista, dramaturg a překladatel Vojtěch Lindaur (57), nejužší redakci tvoří Petr Korál, Ivan Ivanov a Michal Husák. Vydavatelem je společnost Rock & All, za kterou stojí podnikatel Richard Aška. ČTK o tom informoval Ivan Ivanov.

"Rock & All pokračuje v nejlepších tradicích měsíčníku Rock & Pop, z něhož odešla kompletní redakce včetně externích spolupracovníků kvůli dlouhotrvajícím sporům s majitelem značky a ředitelem vydavatelské společnosti One & One Company Pavlem Schusterem," uvedl Ivanov.

Rock & Pop s novou redakcí pod vedením nové šéfredaktorky Martiny Jablanovské vyšel jako prázdninové dvojčíslo na začátku července. "Vzhledem ke změnám v redakci a příchodem společníka do firmy One & One Company, byrokratickým postupům a předávání redakce nebylo technicky možné zajistit vydání červnového čísla. Předplatitelé o své předplatné nepřicházejí, pouze se jeho platnost posouvá o dva měsíce," sdělila šéfredaktorka Jablanovská.

Cílem nového měsíčníku Rock & All je podle Ivanova 'nabízet čtenářům bez rozdílu věku to nejkvalitnější, fundované a zároveň v rámci možností i vtipné čtení o zahraniční i domácí rockové hudbě v tom nejširším slova smyslu, s přesahy do dalších žánrů'. Šéfredaktor Rock & All Lindaur je těsně spjatý s historií dnes již konkurenčního Rock & Popu, v jehož čele se za 25 let jeho existence objevil celkem třikrát. Lindaur moderuje vlastní pořady na Radiu Beat. V roce 1992 byl členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Je autorem několika knih, například Šance sněhových koulí v pekle, Dávám, tak ber nebo Neznámé slasti: Příběhy rockových revolucí 1972-2012.

První číslo Rock & Popu vyšlo na jaře roku 1990 v nákladu 120.000 výtisků u vydavatelství Lidové noviny; prvním šéfredaktorem byl hudební publicista Jiří Černý.