RF Hobby pozastavuje vydávání magazínu Guru

úterý, 14. července 2015, 14:01 Tisk MediaGuru

Vydavatelství RF Hobby po necelém roce přerušuje vydávání měsíčníku pro muže Guru.

Osm měsíců po uvedení na trh se vydavatelství RF Hobby rozhodlo přerušit vydávání měsíčníku pro muže. Magazín Guru s podtitulem Časopis pro muže, který už ví… poprvé vyšel v 5. listopadu v nákladu 35 tisíc a v rozsahu 148 stran. Podle informací MediaGuru.cz je číslo, které je teď v prodeji, prozatím posledním. RF Hobby se ale může k projektu po čase vrátit, odpovídalo by to strategii firmy.

Magazín míří na skupinu mužů starší 45 let, kteří jsou finančně zajištěni. Obsahově jsou jeho součástí rozhovory, reportáže a profily, tematicky pokrývá oblasti cestování, bydlení, aut, módy, hi-tech, vaření či kultury. RF Hobby může nabídnout zadavatelům pro oslovení podobné cílové skupiny magazín Top Class. 

Jasnou jedničkou v segmentu pánských magazínů je Maxim (Burda Praha), kterého se v květnu letošního roku prodalo 22 658 výtisků. Maxim je i nejčetnějším pánským časopisem (odhad čtenost na vydání 203 tisíc, zdroj: Media projekt) před magazínem vydavatelství Mladá fronta ForMen (odhad čtenosti 31 tisíc). Prodeje licenčního magazínu Esquire (Bauer Media Praha) nejsou auditovány ABC ČR. Podle posledních dostupných dat, které vydavatelství uvádí na svých internetových stránkách, nepřekračují prodeje Esquiru hranici 10 tisíc výtisků. Prodaný náklad magazínu Guru rovněž není auditovaný ABC ČR, ve výzkumu Media projekt se neobjevují ani výsledky jeho čtenosti.

-stk-