Růst obratu Primy ve čtvrtletí zpomalil na 3%

úterý, 21. července 2015, 07:52 TV MediaGuru

Spolumajitel televize Prima, skupina MTG, oznámila výsledky za druhé čtvrtletí 2015.

Tržby společnosti MTG v Česku, kde provozuje kanály skupiny Prima, ve druhém letošním čtvrtletí v konstantních cenách meziročně rostly o 3 %. Firma to oznámila v úterý v rámci svých hospodářských výsledků za druhý kvartál 2015. Konkrétní výše obratu není v případě ČR součástí čtvrtletních reportů.

Znamená to, že ve srovnání s prvním čtvrtletím 2015 se růst tržeb Primy zpomalil. V prvním čtvrtletí firma oznámila 6% meziroční nárůst. Výsledky tak odpovídají očekávání zástupců trhu, kteří naznačovali slabší druhé čtvrtletí než čtvrtletí první.

V souvislosti s aktuálními výsledky druhého čtvrtletí firma zmiňuje, že 3% růst odpovídá očekávanému růstu, který by měl dosáhnout český televizní trh v letošním roce. Dodává zároveň, že podíl kanálů Primy na sledovanosti, který akcionářům vykazuje ve skupině 15-54, se meziročně snížil o jeden procentní bod.

Výsledek Primy ve druhém letošním čtvrtletí je ale lepší než ve stejném období loni, kdy po silném roce 2013 registrovala meziroční pokles o 17 %.

Celkové tržby MTG ve druhém čtvrtletí stouply o více než procento na téměř 4,2 miliardy SEK. Provozní zisk MTG bez zahrnutí mimořádných položek ve čtvrtletí klesl na 452 milionů SEK ze 473 milionů před rokem. Za celé první pololetí klesl čistý zisk MTG meziročně o 44 % na 260 milionů SEK. Pololetní tržby nicméně stouply na 7,9 miliardy SEK ze 7,7 miliardy před rokem.

Podrobnou  zprávu o výsledcích MTG můžete číst zde: MTG_II_2015

-mav-