Marianne mění logo a upouští od svého sloganu

čtvrtek, 13. srpna 2015, 15:30 Tisk MediaGuru

Marianne po patnácti letech mění logo a končí se sloganem Život začíná ve třiceti.

Lifestylový magazín Marianne se představí od zářijové vydání s novým logem. Zároveň dochází ke změně grafické podoby časopisu. „K takto významnému redesignu dochází poprvé v historii časopisu,“ uvedlo ve středu vydavatelství Burda Praha. Marianne také ustupuje od původního sloganu „Život začíná ve třiceti“, novinkou jsou redesignované webové stránky. Důvod je podle vydavatelství ten, že časopis už nechce limitovat své čtenářky věkem.

Autorem nové vizuální podoby časopisu je kreativní konzultant Werner Mink, jenž coby art director dohlížel na vizuální podobu titulů Glamour a Vanity Fair v Německu, vytvořil grafický směr při zavedení časopisu Glamour na brazilský trh a dlouhodobě spolupracuje s mezinárodními značkami nejen z mediálního segmentu. Český tým Marianne vybíral z několika různých variant designů, na kterých Mink pracoval téměř půl roku.

Prvním číslem, které se představí v novém designu s novým logem, bude zářijové vydání. „Díky Dnům Marianne, nejúspěšnější nákupní akci v České republice a na Slovensku, kdy se časopis prodává se slevovými kupony, očekáváme i v letošním září rekordní prodeje. Představení nového loga v době, kdy časopis zasáhne největší počet čtenářů, vnímáme jako logický krok“ vysvětluje Petra Fundová, generální ředitelka vydavatelství Burda Praha.

-mav-