Nova spustí 5. září druhý sportovní kanál Nova Sport

úterý, 11. srpna 2015, 20:19 TV MediaGuru

TV Nova potvrdila ve svém vysílání zahájení nového kanálu, půjde o druhou sportovní stanici CET 21.

Společnost CET 21, provozovatel kanálů televizní skupiny Nova, uvede nový kanál. Půjde o placený sportovní Nova Sport 2. Na trh vstoupí 5. září, uvedl v úterním vysílání relace Televizní noviny šéf nových médií společnosti CET 21 Petr Horák. Následně to televize potvrdila i v oficiální tiskové zprávě.

„Na nové stanici Nova Sport 2 představíme veřejnosti nové atraktivní sporty a budeme ve větší míře využívat práva na vysílání prestižních sportovních akcí. Pro sportovní nadšence připravíme dvojnásobné množství hodin nabitých sportem s důrazem na velké množství přímých přenosů,“ řekl Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Podle Horáka se nový televizní kanál zaměří především na nejlepší basketbalovou ligu, ragby, bojové sporty či šipky. Dostupná bude od 5. září v nabídce operátora UPC, službě Horizon Go, ve sportovním balíčku O2 TV a na placené online platformě skupiny CET 21 Voyo.cz. 

Nova tak rozšíří portfolio svých sportovních kanálů. Půjde o druhý sportovní kanál skupiny. CET 21 už v současnosti provozuje placený kanál Nova Sport. Ten má projít vizuální proměnou a stát se zastřešující značkou pro nabídku sportovních stanic Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Celkově půjde o sedmý kanál skupiny, který vedle Nova Sport doplní bezplatné TV Nova, Nova Cinema, Fanda, Smíchov a Telka.

Logo_NovaSport

Logo_NovaSport

Licenci pro provozování kanálu Nova Sport 2 získala CET 21 od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) minulý týden. Zároveň získala licenci pro kanál Nova Sport 1, což je stávající kanál Nova Sport.

-mav-