Prima začne prodávat reklamu na skupinu 15-69

čtvrtek, 13. srpna 2015, 11:33 TV MediaGuru

Prima se od začátku roku 2016 rozhodla změnit primární prodejní cílovou skupinu.

Televizní skupina Prima začne od roku 2016 prodávat reklamu na mladší cílovou skupinu: místo dosavadních 15+ se její novou základní cílovou skupinou stane skupina 15-69. Prima už změnu oznamuje klientům.

Přechod na novou prodejní skupinu je u komerční dvojky očekávaný. Už v průběhu jara televize naznačila, že zvažuje přejít na novou prodejní cílovou skupinu. Vedle 15-69 uvažovala o skupině 15-65.

Prima si od tohoto kroku slibuje zreálnění hodnoty svého inventory. „Pro nás by tento krok znamenal, že vylepšíme afinitu na mladší cílovou skupinu. To nám umožní očistit cenu. Smažeme rozdíly mezi jednotlivými breaky, a to i napříč našimi jednotlivými kanály," uvedl v červnovém rozhovoru pro MediaGuru.cz ředitel prodejního uskupení MediaClub Ladislav Dianiška. 

Prima chce zároveň využít spotřebitelské síly skupiny 50-69 let. „Výzkumy, které máme k dispozici, ukazují, že ve skupině spotřebitelů 50-69 let se odehrává až jedna třetina spotřeby. Zapomínat na tuto cílovou skupinu je z našeho pohledu nerozumné," zdůvodnila Prima.

Změna prodejní cílové skupiny má navazovat na podzimní programové schéma. V něm televize sází mj. na nové seriály Přístav, Vinaři II., reality show Česko Slovensko má talent či novinky Ano, trenére! nebo magazín s Ladislavem Hruškou.

Přechod na novou prodejní cílovou skupinu se projeví od začátku roku 2016. Dotkne se stanic zastupovaných společností MediaClub. Vedle stanic skupiny Prima (Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom) jsou v současnosti v portfoliu MediaClubu stanice skupiny Barrandov a Óčko.

Na českém televizním trhu tak přibude další prodejní cílová skupina. Nova prodává primárně na skupinu 15-54. Česká televize, jejíž reklamní vysílání je podstatně omezeno, prodává na 15+.

-mav-