Svobodné fórum chce víc z inzerce, rozšíří záběr

úterý, 25. srpna 2015, 10:40 Internet & Mobil MediaGuru

Nový online deník chce být úspěšnější na reklamním trhu, zavádí přílohu.

Online deník Svobodné fórum, který od letošního února provozuje spolek Free Czech Media na čele s Pavlem Šafrem, zavádí novou lifestylovou přílohu Svobodný život. Jejím cílem je přilákat na web i komerční partnery, řekl MediaGuru.cz Pavel Šafr. Obsahově se tak web rozšíří o témata jako auto-moto, zdraví či cestování.

Veřejná sbírka, ve které Svobodné fórum vyzývá čtenáře k podpoře webu, měla už vynést statisíce korun. Deník chce ale podporou prodeje inzerce vyvážit strukturu příjmů a být komerčně efektivní. K financování projektu mají pomoci i další mediální aktivity provozovatele.

Díky veřejné sbírce se také rozšířila redakce Svobodného fóra. Web řídí Pavel Šafr, Viliam Buchert a Jan Jandourek, redaktory jsou Šárka Adámková, Oliver Adámek a Jiří Sezemský, stálým spolupracovníkem je Bohumil Doležal. Prodej reklamy zajišťuje Jakub Pitron.

„Jsme sice malé médium, ale rosteme a chceme již nyní na podzim sehrát významnější roli mezi novými médii, které si nekoupil a nekoupí žádný oligarcha," deklaruje svým čtenářům redakce Svobodného fóra.

Web zahájil letos v únoru, svůj vznik odůvodnil reakcí na aktuální vývoj v české společnosti. Je především kritický ke krokům prezidenta Zemana a ministra financí Andreje Babiše.

-mav-