TV Joj startuje ČS má talent v úterý 1. září

neděle, 30. srpna 2015, 23:59 Slovensko MediaGuru

Slovenský výběr: show ČS má talent zahajuje už v úterý, Penta buduje tým pro mediálku.

Slovenské komerční televize pokračují v uvádění pořadů typu reality show. V právě končícím týdnu uvedly své seznamovací reality show Farma a Farmár hledá ženu televize Markíza a TV Joj. Události týdne ze slovenských médií, které jsou významné i pro český trh, přinášíme v týdenním souhrnu.

Markíza úspěšnější s pořadem Farma

Televize Markíza zahájila ve čtvrtek 27. srpna vysílání reality show Farma. Do programu ji nasazuje od 22:00. První díl šesté série dosáhl v komerční cílové skupině 12-54 podle dat PMT ratingu 7,8 %, což znamenalo 29% podíl na sledovanosti. V této divácké skupině šlo o nejsledovanější nezpravodajský pořad dne. Farma tak dosáhla lepších výsledků než konkurenční Farmár hledá ženu, který vysílá ve stejném čase TV Joj. V širší divácké skupině 12+ dosáhl úvodní díl Farmy ratingu 9 % a podílu 28 %.

TV Joj v úterý nasazuje ČS má talent

Reality show Česko Slovensko má talent začíná na obrazovkách TV Joj v týdnu od 31. srpna. Divákům se poprvé představí v úterý 1. září od 20:30. Další díl bude následovat hned ve středu 2. září. V těchto dnech tak nebude TV Joj vysílat svůj denní seriál Divoké kone, na dovednostní reality show naváže seznamovací Farmár hledá ženu. Také v Česku se bude reality show ČS má talent vysílat alespoň část podzimu dvakrát týdně, ve čtvrtek a v sobotu. První díl uvidí diváci TV Prima ve čtvrtek 3. září. Také TV Joj by ale měla později přejít na vysílání pořadu v sobotu večer.

 

Mediálka Penty začala skládat tým lidí

Vznikající mediální agentura Media and Digital Services skupiny Penta se v současnosti soustředí na vybudování týmu zaměstnanců a na konci září chce oznámit složení managementu, uvedl v rozhovoru pro server Strategie.sk její šéf Michal Teplica (dříve Digita.sk). Do konce roku by mělo pro nově vznikající agenturu pracovat 18 lidí. Naplno by měla agentura začít fungovat od ledna 2016. „V konzultační rovině začneme pracovat velmi brzy. Samotný servis odhaduji na konec října tak, abychom od ledna mohli agendu kompletně převzít,“ řekl serveru Teplica.

Michal Teplica
Michal Teplica

RVR zahájila správní řízení s operátory

Slovenský regulační orgán Rada pro vysílání a retransmisi (RVR) zahájila správní řízení s několika operátory, kteří mají šířit programy také některých českých provozovatelů vysílání bez jejich předchozího souhlasu. Týká se to společností Digi Slovakia, Swan, Slovak Telekom, Antik Telecom, Kabel Telekom a Isper, a to mimo jiné kvůli šíření programů Fashion TV, Šlágr TV, Golf Channel, Kino Svět, ČT1 HD, ČT2 HD, ČT 24 HD, Nova Sport HD, Mňam TV či HBO, HBO HD, HBO 2 či HBO 2 HD.

-mav-