Twitter nabídne reklamy i v cizích aplikacích

pátek, 21. srpna 2015, 12:37 Internet & Mobil MediaGuru

Twitter chce s novinkou oslovit až 700 milionů uživatelů.

Významnou inovaci svojí reklamní platformy oznámil tento týden Twitter. Sociální síť představila Twitter Audience Platform, přes kterou nabízí nové reklamní formáty pro mobilní aplikace třetích stran. Videoreklamy a promoted tweets se tak nově objeví i mimo samotný Twitter. Firma očekává, že díky novince zdvojnásobí počet oslovitelných uživatelů na 700 milionů.

Už minulý rok spustil Twitter platformu Publisher Network umožňující inzerentům zasáhnout uživatele mimo Twitter v mobilních aplikacích využívajících twitterovská data a funkce. Po sérii testování a inovací teď firma oznámila, že stávající platformu rozšiřuje a mění její název na Twitter Audience Platform.

Audience Platform firmám nabízí řadu nových kreativních formátů. Mezi nimi možnost převést propagované tweety z Twitteru na video, nativní reklamu, bannery nebo interstitial v mobilních aplikacích. Video kampaně se tak můžou například zobrazovat jako in-app video a z reklamy na stažení aplikace umístěné na Twitteru může mít inzerent interstitial nebo bannerovou reklamu. Dosud mohly značky mimo Twitter promovat pouze samotné mobilní aplikace.

Další novinkou jsou call-to-action tlačítka jako „learn more“, které mají podpořit interakci uživatele se značkou. Twitter také přidal nové dva cíle pro plánování kampaní: engagements a video views a v plánu je do budoucna další rozšíření o kliknutí na web nebo konverze. I reklamní tweety zobrazené v mobilních aplikacích budou moci uživatelé retweetovat a označovat jako „favorite“.

Tlačítko Learn More, foto: Twitter
Tlačítko Learn More, foto: Twitter

Twitter přichází s rozšířením reklamní platformy mimo samotnou síť jen krátce poté, co podobný krok oznámil konkurenční Facebook.

-kmc-