Blesk startuje zpravodajství Blesk Zprávy 24hodin

úterý, 01. září 2015, 08:29 Internet & Mobil MediaGuru

Součástí projektu je webová aplikace, která umožňuje hlasové přehrání zpráv.

Mediální společnost Czech News Center (CNC) spouští nový projekt Blesk Zprávy 24hodin. Blesk Zprávy 24 hodin je zpravodajský portál, který chce klást důraz na politiku, domácí a zahraniční zpravodajství, komentáře a analýzy. Umístěn je na webové stránce www.blesk.cz/zpravy. Jeho dominantou je speciální zpravodajská webová aplikace 24hodin.cz, zaměřená na výběr nejdůležitějších událostí dne. Redakce zpráv si vytkla hesla – v souvislostech, bez balastu, na komoru. CNC využívá pro svůj nový projekt své dřívější značky, deníku 24 hodin. 

Součástí aplikace bude i funkce tzv. „syntetické řeči“, která umožní hlasové přehrání zpráv. „Každou ze zpráv automaticky převádíme do zvukové podoby. Pokud tedy uživatel nebude chtít nebo nebude mít možnost zprávy číst, například když pojede v autě, může si je jednoduše pustit,“ dodává online ředitel CNC, Matěj Hušek.

Webová aplikace 24hodin bude mít reálný 24 hodinový provoz, v nočních hodinách bude reflektovat především události z celého světa. Pro tyto účely je součástí týmu i respondent a noční editor Blesk Zpráv 24 hodin v USA. „Snažíme se posílit zprávy v rámci našeho serveru Blesk.cz a také chceme přilákat čtenáře na původní obsah, který jsme doposud v takové míře nevyráběli,“ uvedl šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Na obsahu se podílí zpravodajský tým rozšířený o deset profesionálů, jako je Jan Kálal z Echo24.cz, Klára Brunclíková a Zuzana Štichová z TV Nova, Matěj Smlsal (dříve ihned.cz), roli parlamentní zpravodaje bude vykonávat Václav Lang, který doposud působil v deníku Právo a na novinky.cz. Celý projekt vede David Vaníček, mj. moderátor pořadu S prezidentem v Lánech.

Jako součást projektu Blesk Zprávy 24 hodin jsou připravovány speciální obsahové projekty zaměřené na politiku, ekonomiku a finance, právo nebo regionální zpravodajství.

blesk zpravy

-mav-