Mafra spouští internetový projekt Denní Expres

úterý, 15. září 2015, 12:17 Internet & Mobil MediaGuru

Po videoserveru Playtvák.cz přichází mediální skupina Mafra s dalším zábavným online obsahem.

Mediální skupina Mafra spouští nový internetový projekt Denní Expres na doméně Expres.cz. Má jít o zábavně-informační web, který staví na trendu sdílené zábavy přes sociální sítě.  Zprávy, novinky a informace ze světa zábavy, celebrit a showbyznysu  chce nejen přinášet, ale také sdílet a tvořit.

„V segmentu zpravodajství patříme ke klíčovým hráčům na trhu a naším cílem je obsadit i segment zábavy. Proto jsme přinesli něco nového, co bude čtenáře nejen bavit číst, ale co budou moct i spoluvytvářet,“ říká strategický ředitel mediální skupiny Mafra František Nachtigall. 

V týmu Expres.cz  jsou redaktoři jako Karen Mchitarjan, Kateřina Pifflová nebo hlavní editorka Barbora Koukalová, ale i sociální blogeři. Zprávy mají tvořit a přinášet hlavně tzv. „facebookové  děti“.

„Nechceme být jen redaktoři, kteří něco popisují, chceme být odvážní producenti obsahu, interpretovat kauzy, být aktivní součástí sociálního dění. Pro Expres.cz  je autoritou a elitou facebookový status nebo obrázek na Instagramu a trendy si určují sami čtenáři,“ říká šéfredaktor Expres.cz Petr Konečný (dříve Blesk.cz).

Expres.cz nabídne například štítkování, malou každodenní hru. Svůj názor ke každému článku může čtenář vyjádřit emocí - emotikonem.

Mafra tak pokračuje ve svém plánu pro letošní rok. Už na začátku letošního roku avizovala, že rok 2015 bude věnovat především rozvoji aktivit v oblasti onlinu a videoobsahu. V červnu uvedla zábavní videoportál s názvem Playtvak.cz.

Mediální skupina zároveň přestěhovala studio své televize Óčko do sídla skupiny na pražském Smíchově. Právě zázemí vysílacího studia chce využít k tvorbě videoobsahu pro své online projekty.

-mav-