ČRo Plus zahájí v novém, nemá být rádiovou ČT24

úterý, 20. října 2015, 10:45 Rádio MediaGuru

Stanice mluveného slova ČRo Plus vstoupí 2. listopadu na VKV, vysílat bude 24 hodin denně.

Od 2. listopadu 2015 vstupuje stanice ČRo Plus do vysílání VKV, vysílat bude čtyřiadvacet hodin denně, naladit si ji bude moci téměř 60 procent obyvatel České republiky. „Po letech se podařilo přijít s produktem, který podle mého názoru nemá obdoby. Hodně si slibuji od věcí, které budou ve vysílání nové – jako je například satira,“ řekl na úvod René Zavoral, náměstek generálního ředitele ČRo pro program a vysílání.

ČRo Plus se profiluje jako analyticko-publicistická stanice s komentovaným zpravodajstvím, glosami, rozhovory a komentáři. Tematicky se věnuje oblastem politika, věda, byznys a společnost. Jde o jedinou stanici mluveného slova na českém rádiovém trhu, která míří na náročnější publikum. „To, že přineseme celoplošnou stanici bez písniček a bez hudby, neznamená, že jen překlopíme Radiožurnál bez písniček. Nemá jít ani o rozhlasovou podobu ČT24,“ popsal dále Zavoral.

Programově stojí ČRo Plus na třech segmentech, které se mají vzájemně doplňovat: proud aktuální publicistiky (6-18), večerní vysílání a víkendové vysílání. Základem programu Plusu jsou dvě zpravodajské relace vysílané dvakrát do hodiny, cílem je odlišovat se od stanice Radiožurnál. Výjimkou bude vysílání ve 12:00 a v 18:00, které nabízí hlavní zprávy a publicistiku a které se bude na obou stanicích (Plus, Radiožurnál) sdílet. Na Plus naopak přejde pořad Šedesát minut.

Moderátorská tvář ČRo Plus Jan Bumba shrnuje charakter vysílání ČRo Plus takto: „Bez písniček, bez bulváru, bez reklam“. Moderátorkou ČRo Plus je také Barbora Tachecí.

ČRo Plus má být zároveň připraven upravit vysílání v případě, pokud nastanou mimořádné události, nabízet má také brífinky, když si to situace vyžádá. Ve vysílání se má zároveň objevit i četba či pořady vycházející z dřívější stanice Leonardo.

Programové schéma ČRo Plus (kliknutím zvětšíte)

program CRo PLus

Stanice Plus do svého vysílání zařadí také nové pořady. Bude mezi ně patřit například pořad Jak to bylo doopravdy, jehož cílem je napravovat polopravdy o historických událostech či osobnostech. Diskusní pořad Kritický klub pak ve středu nahradí pořad Kořeny. Stanice do svého programu počítá i se zařazením satiry.

Na podporu 24hodinového vysílání stanice je připravená kampaň se sloganem stanice "Když chcete vědět víc", která bude k vidění na internetu, v sociálních médiích a v printu. Na vizuálech se objeví moderátoři stanice Barbora Tachecí a Jan Bumba, ve videospotech vystupuje Dana Drábová a Josef Šlerka. 

JanBumba

BarboraTacheci

Kampaň staví na kombinaci černobílé s oranžovou barvou stanice, zahájí týden před spuštěním (tj. týden před 2. 11.) a pokračovat má týden po spuštění.

Podrobný program vysílání ČRo Plus si můžete prohlédnout zde: Programové schéma ČRo Plus

-mav-