Deník E15 mění po osmi letech logo a design

čtvrtek, 01. října 2015, 13:04 Tisk MediaGuru

Od pondělí 5. října začne ekonomický deník E15 vycházet v novém designu.

Ekonomický deník E15 z vydavatelství Mladá fronta poprvé po osmi letech zásadně mění logo a design (nové logo je na titulní fotografii). Deník E15 bude od 5. října 2015 vycházet v nové grafické podobě. Redesignem chce deník reagovat na aktuální trendy v tištěných i mobilních a elektronických médiích.

„Chceme čtenářům i nadále přinášet důležité a seriózní ekonomické a politické informace i inteligentní zábavu. Poprvé měníme logo, fonty i strukturu. S moderním designem přichází větší pestrost, atraktivita a cílení na ještě širší čtenářskou obec. Respektujeme také čas svých čtenářů, takže se nadále držíme hesla 15 minut pro ekonomiku a byznys,“ uvedla Tereza Zavadilová, šéfredaktorka deníku E15.

Nová podoba deníku E15 má být komfortnější i pro čtení ve smartphonech, tabletech a na webu.

Návrh designu realizoval Jiří Bušek, grafik s praxí z grafického pojetí mnoha titulů od devadesátých let. „Logo jsme společně směrovali nikoli ke zcela novému tvaru, ale k figuře, která je v určité harmonii s logem současným, ale více respektuje současnou estetiku. Redesign pak vznikal v úzké spolupráci s redakcí,“ popsal Bušek.

Z focus group, který E15 realizoval letos v létě, vyplynulo, že čtenáři na deníku E15 nejvíce oceňují kvalitu i stručnost zpravodajství. „Čtenáři nám také potvrdili, že naše vize vydat se směrem k více grafické titulní straně je správná, že to je to, co chtějí,“ zdůvodnila Zavadilová.

Novou podobu deníku E15 bude doprovázet marketingová kampaň přímo v deníku E15 a jeho stojanech, dále v týdeníku Euro, na obrazovkách Metrovision, v Českém rozhlase, rádiu Expres, v rámci on-line titulů a sociálních sítích vydavatelství Mladá fronta. Na vybraných místech v Praze proběhne sampling. Deník E15 je zdarma a vychází v nákladu 55 tisíc výtisků. Deník E15 je možné také dostávat zdarma o den dříve e-mailem v PDF verzi.

Nová podoba deníku E15 od 5. října 2015.
Nová podoba deníku E15 od 5. října 2015.

-mav-