Digitál v Burdě nově vede Petr Kabrna z Novy

pondělí, 26. října 2015, 11:20 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Burda Praha obsadila post po Martinu Markovi, který v květnu odešel do skupiny Penta.

Vydavatelství Burda Praha obsadilo nově pozici ředitele digital & business development. Stal se jím Petr Kabrna, který přes osm let působil v TV Nova jako webarchitekt. MediaGuru.cz potvrdila jeho příchod generální ředitelka Burdy Petra Fundová.

Pozice šéfa digitálu byla v Burdě dlouho neobsazená, resp. prozatímně obsazená. Vydavatelství hledalo náhradu za Martina Marka, který od 1. května 2015 zodpovídá za digitální strategii společnosti News and Media Holding. Jde o společnost skupiny Penta, pod kterou koncentruje své mediální aktivity na Slovensku.

Burda v digitální oblasti nejnověji oznámila rozšíření svého digitálního portfolia o magazín Apetit, který je k dispozici v nové digitální edici. Weby Burdy podle zářijových dat NetMonitoru v průměru měsíčně navštívilo 570 tis. reálných uživatelů, počet zobrazených stránek přesáhl 5,5 milionu.

Petr Kabrna je po Jiřím Sládkovi dalším, který přišel z TV Nova a ujal se řídící pozice v jiné mediální skupině. Sládek se v září stal ředitelem digitálních aktivit společnosti Lagardere Active ČR.

-mav-