OMG: RTB míří v Česku do instream videa a do OOH

čtvrtek, 01. října 2015, 16:27 Internet & Mobil MediaGuru

Programatický prodej reklamy vstoupí na českém trhu do dalších formátů.

Rychlý nástup programatického nákupu reklamy, který se za posledních 12 měsíců dotkl tuzemské reklamy, má pokračovat i v následujících letech. Pro český trh se v roce 2016 očekává rozšíření RTB prodeje (real-time-bidding) i do dalších formátů, řekl na konferenci OMG Future Martin Slavík z Resolution Media, která spadá pod Omnicom.

"Očekáváme plnohodnotný nástup automatizovaného instream videa. Platí to i o reklamách v aplikacích, rovněž i ty budou plně integrovány do RTB," uvedl k nejbližšímu vývoji Martin Slavík. Reklamy, které jsou umísťovány do videa (instream), se sice už začínají objevovat, ale zatím nejsou do prodeje plně zapojeny. V RTB prodeji se mohou v příštím roce také objevit první nativní reklamy, které se tak mohou zobrazit jen některým uživatelům.

Programatický nákup se ale nebude omezovat jen na online, konkrétně se má rozšířit i na pole venkovní reklamy (OOH). "Očekáváme průnik RTB i do outdooru. Tady bude logické začít tam, kde jsou plochy už digitalizované," odhaduje Slavík.

Konference OMG Future probíhá od dopoledních hodin v pražském SaSaZu. Bližší informace o průběhu akce přineseme v pondělí 5. října.

-mav-