Burda vydává Elle pro muže s názvem Elle Man

pátek, 06. listopadu 2015, 07:40 Tisk MediaGuru

Značka Elle se rozšiřuje o další titul, pánský Elle Man. Poprvé vychází v pátek 6. listopadu.

Měsíčník Elle vydavatelství Burda Praha rozšiřuje svoji edici. Vedle měsíčníku Elle a čtvrtletníku Elle Decoration bude nově vycházet i Elle Man. První vydání jde do distribuce v pátek 6. listopadu.

Elle Man je podle publisherky Amálie Balsy určený „moderním a dynamickým mužům“. Měl by jim sloužit jako trendsetter a rádce. Kromě trendů a kosmetických novinek přináší i rozhovory, aktuální témata a novinky ze světa designu a lifestylu.

Elle Man vychází v nákladu 30 tisíc výtisků a prodává se za 99,90 Kč v Česku a 3,99 euro na Slovensku. Distribuován je dvakrát ročně. Burda je ale připravená periodicitu vycházení zintenzivnit, pokud se jí titul osvědčí. O první vydání byl podle vydavatelství velký zájem ze strany inzerentů.

„Stále kolem sebe slyším, že čeští muži se nezajímají o módu, trendy a kosmetiku. A stále častěji slýchávám, že časopisy jsou mrtvé. Obojí považuji za nesmysl. A obojí je obrovskou výzvou,“ řekla šéfredaktorka Elle Andrea Běhounková, jejíž tým se na výrobě prvního vydání Elle Man podílel.

Do prvního vydání přispěli i zavedení autoři. Kauzu o dopingové aféře Romana Kreuzigera zachytil novinář Luděk Staněk, rozhovor s Lenny Kravitzem ve Vídni nahrál Milosh Harajda a o nejadrenalinovějších sportech a novodobých výzvách psal Kay Buriánek, bývalý frontman skupiny Sunshine. Mezi další spolupracovníky patří bývalý redaktor časopisu Maxim Ivan Brezina anebo reklamní glosátor Jakub Horák.

Na první obálce se objevuje Filip Hrivňák, bývalý profesionální hokejista a v současné době nejúspěšnější slovenský model, který je momentálně mimo jiné tváří módního domu Versace. I druhou fashion story nafotil tým české Elle s topmodelem, konkrétně s Davidem Trulíkem, tváří kampaně Louis Vuitton.

Elle Man

-mav-