Křišťálová Lupa: Letošní ročník ovládla DVTV

čtvrtek, 19. listopadu 2015, 21:23 Internet & Mobil MediaGuru

Ceny českého internetu byly rozdány, nejvíce bodovala internetová televize DVTV.

Projektem roku v 10. ročníku ankety Křišťálová Lupa 2015 – Cena českého Internetu byla vyhlášena internetová televize DVTV, která zároveň získala i Cenu popularity. Osobností roku se stal moderátor a tvář DVTV Martin Veselovský. Prvenství v kategorii Zpravodajství obhájil i podesáté zpravodajský portál iDnes.cz.

Ceny byly ve čtvrtek večer slavnostně vyhlášeny v pražském divadle Archa. O vítězích v 15 kategoriích rozhodla svými hlasy odborná porota a internetová veřejnost.

Marie Doležalová si za svůj blog Kafe a cigárko odnesla prvenství v kategorii One (wo)man show. Skypicker, projekt z brněnské dílny s  algoritmem vyhledávající nejlevnější lety s globálním zásahem, zvítězil v kategorii Globální projekty českých tvůrců. První místo získal i v nové kategorii Data driven projekt, jejímž garantem je Česká spořitelna, generální partner ankety.

Své prvenství v kategorii Internetové obchodování již potřetí v řadě obhájila Heureka.cz, překvapení se nekonalo ani v kategorii Zpravodajství, kde podesáté zvítězil zpravodajský portál iDnes.cz. Anticenu letos udělila odborná porota společnosti Chaps a jeho blokaci otevřených dat.

kl_cena

Přehled výsledků 10. ročníku Křišťálová Lupa

Hodnocení odborné poroty
Anticena Chaps a jeho blokace otevřených dat
Data driven projekt Skypicker
E-commerce inspirace Pilulka.cz
Globální projekty českých tvůrců Skypicker
Marketingová inspirace Utubering
Obsahová inspirace Praha vs. prachy
Osobnost roku Martin Veselovský
Projekt roku DVTV
Veřejně prospěšná služba Paměťnároda.cz
Hlasování veřejnosti
Cena popularity DVTV
Internetové obchodování Heureka.cz
Nástroje a služby ČSFD
One (wo)man show Kafe a cigárko
Zájmové weby Edna
Zpravodajství iDnes.cz

Anketa Křišťálová Lupa – Cena českého Internetu je pravidelným hlasováním veřejnosti a odborné poroty, v němž se vybírají a oceňují nejoblíbenější a nejzajímavější projekty, služby a osobnosti české online scény. Pořadatelem ankety je server Lupa.cz, jehož provozovatelem je společnost Internet Info

-mav-