Twitter testuje řazení vzkazů podle relevance

středa, 09. prosince 2015, 12:36 Internet & Mobil MediaGuru

Twitter testuje možnosti nového zobrazování tweetů. Šlo by o další změnu v krátkém čase.

Sociální síť Twitter testuje jiný formát řazení vzkazů. Tweety by se v něm nezobrazovaly od nejnovějšího zveřejněného vzkazu, tedy chronologicky, ale podle relevance. Podle sdělení společnosti Twitter jde zatím o experiment.

„Stále zkoumáme způsoby zobrazování nejlepšího obsahu pro lidi používající Twitter," uvedla podle agentury Reuters mluvčí firmy Liina Potterová.

Pokud by Twitter přešel s touto novinkou na ostrý provoz, znamenalo by to, že by v řazení tweetů uplatňoval podobný algoritmus, který používá Facebook v případě řazení zpráv v newsfeedu.

Twitter přitom v nedávné době udělal změny, které se nesetkaly s nadšeným přijetím jeho uživatelů. Především nahrazení tlačítka „oblíbený“, symbolizovaného hvězdičkou, za „like“ ve formě srdíčka vzbudilo nesouhlasné reakce uživatelů. Nejnověji také Twitter zrušil v ikonce svého loga zobrazování počtu tweetů u článků, což také podle reakcí na jeho blogu vyvolalo sporné reakce.

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy v délce do 140 znaků. Předloni firma vstoupila na newyorskou akciovou burzu. Společnost ale stojí před pomalejším růstem počtu uživatelů a firma pod vedením staronového ředitele Jacka Dorseye experimentuje s tím, jak přitažlivost svého webu zvýšit.

Twitter na konci října uvedl, že nejméně jednou za měsíc jeho službu využívá zhruba 321 milionů uživatelů.

-mav-, -čtk-