Natáčení druhé řady Policie Modrava začne v létě

neděle, 17. ledna 2016, 10:04 TV MediaGuru

Režisér seriálu Policie Modrava Jaroslav Soukup dokončuje scénáře druhé řady.

Režisér Jaroslav Soukup dokončuje scénáře osmi dílů druhé řady krimiseriálu ze Šumavy Policie Modrava. Natáčení začne v létě. První série patřila loni k nejsledovanějším pořadům. V seriálu si opět zahrají hlavní postavy první série. Soukup chce také opět obsadit méně známé tváře z oblastních divadel, castingy začnou v únoru. Zároveň se chystá se šumavskými přáteli hledat vhodná místa pro natáčení. Soukup to řekl ČTK v Srní, kde má od roku 1998 chatu.

Chybí mu prý dokončit poslední tři díly. Pak chce hned začít hledat nové herce. I když základní parta zůstane stejná, musí obsadit dalších asi 180 rolí. Vedle těch, kteří se osvědčili v první řadě, jako Jaroslav Satoranský, Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jana Boušková nebo Taťjana Medvecká, bude i tenkrát spolupracovat se šumavskými ochotníky.

"Tento tah se mi osvědčil. Řada ochotníků například z Příchovic nebo z Hartmanic si zahrála v seriálu i mluvené role. Jsou to šikovní amatéři, mají neokoukané tváře, nestydí se," řekl režisér. Castingy podle něj potrvají asi měsíc a půl. Diváci se mohou těšit na to, že se budou dále odvíjet osobní příběhy hlavních hrdinů, které započaly v první řadě.

Ani tentokrát podle režiséra nemohou diváci čekat přesný obraz práce policie. "Někteří policisté se zlobili, že jsem jejich práci nepředstavil přesně. Ale to nebyl záměr. Uznejte, mohl bych poslat do chalupy na Filipově Huti forenzní tým ve speciálních oblecích? To by působilo jako pěst na oko," uvedl. "Já chci diváky pobavit a přeji si, aby si u seriálu hlavně odpočinuli. Diváci by si po zhlédnutí seriálu měli jít v klidu lehnout, i když se v něm vraždí," dodal. Příběhy budou fiktivní. "Jde čistě o fantazii mou i mého spoluscenáristy Miroslava Vaice, se kterým spolupracuji desítky let," uvedl.

Policie Modrava se byla loni v prvním pololetí nejsledovanějším pořadem v Česku. V průměru každý díl sledovalo 2,188 mil. diváků.

S námětem na seriál Policie Modrava přišel Soukup do televize Nova v roce 2007. Následující rok natočil pilotní díl. Přesto na natáčení dalších dílů série čekal až do roku 2013. Kdy se budou vysílat nové díly, netuší, podle něj ale dalších 14 měsíců potrvá, než se seriál dokončí.