Prima nasadí seriál V.I.P. vraždy, půjde proti Na vodě

čtvrtek, 14. ledna 2016, 14:13 TV MediaGuru

Nedělní seriálový souboj Primy a Novy obstarají seriály V.I.P. vraždy a Na vodě.

Televize Prima nasadí od února nový detektivní seriál V.I.P. vraždy. První díl má jít do vysílání v neděli 7. února od 20:15. Prima se tak rozhodla zahájit vysílání seriálu V.I.P. vraždy dříve než novinku Opilý kuře.

V detektivním seriálu V.I.P. vraždy hrají mj. Soňa Norisová, Patrik Děrgel, Miroslav Vladyka či Ladislav Frej. Seriál VIP vraždy řeší zločiny z prostředí vlivných a bohatých prominentů, kteří si myslí, že je na ně spravedlnost krátká. „V seriálu jdeme jinou cestou než současné české krimi seriály. Naše příběhy staví na napětí, jsou ryze detektivní a stylem vyprávění se snaží odkazovat ke klasice žánru, jako například k nepřekonatelným detektivkám Agathy Christie,“ pospala jedna z autorek a kreativní producentka seriálu Kateřina Bártů.

Pokud tedy nedojde k nějakým změnám, bude jarní vysílání na hlavních komerčních kanálech Primy a Novy ve znamení nedělního souboje nových seriálů. Nova totiž rovněž od 7. února startuje vysíláni své seriálové novinky Na vodě.

V.I.P. vraždy - obsah prvního dílu

Detektiv Beran se vrací po dvou měsících mimo službu zpět na oddělení vražd a hned první případ ho zavede do komplikované V.I.P. společnosti. Vyšetřuje vraždu významného advokáta Grégra, který zastupoval bohaté a slavné klienty a na jehož smrti má zájem hned několik lidí. Beranovou hlavní podezřelou se stává Klaudie Wolfová, úspěšná a známá spisovatelka krimi románů, která má nejen motiv, ale její poslední kniha navíc znepokojivě připomíná detaily jak Grégrovy vraždy, tak i dalších následných zločinů.

-mav-