Regionální televize.cz má první čísla z TV měření

středa, 17. února 2016, 16:30 TV MediaGuru

Majitelka Eva Stejskalová považuje vstup do elektronického měření za důležitý.

Regionální televize.cz, která nabízí regionální vysílání z různých částí republiky, vstoupila od začátku ledna do elektronického měření sledovanosti. První „ostrá“ čísla ukazují, že televizi týdně sleduje 130 tisíc unikátních diváků. Přestože podíl na sledovanosti je v přepočtu na celodenní vysílání a všechny vysílající stanice v řádech setin procent, majitelka Regionální televize.cz Eva Stejskalová považuje za klíčové, že regionální program může inzerentům předložit relevantní data.

„Pro nás je to velmi podstatné a vážíme si toho. Data ukazují, že měsíčně vygenerujeme cca 40 GRPs ve skupině 15+. Samozřejmě, že s velkými televizemi se nemůžeme rovnat, ale čísla považujeme za velmi slušná,“ říká. Cílem Regionálnítelevize.cz je podle jejích slov sledovanost postupně zvyšovat. „Byli bychom rádi, kdybychom se ke konci roku dostali na podíl 0,1 %, což považuji za realistický cíl vzhledem k tomu, že již v lednu jsme se dostali v některých dnech na share 15+ 0,04%, respektive 0,05%,“ upřesňuje. Podíl nejsledovanějších magazínů se pak má pohybovat na úrovni 0,2 %.

Program Regionální televize.cz se skládá z programových smyček, které vysílají zpravodajství z jednotlivých regionů České republiky. „Mezi nejsledovanější patří zpravodajské regionální magazíny, zejména v Plzni, Pardubicích, Hradci Králové,  Liberecku, na jižní Moravě, Zlínsku a v jižních Čechách. Novinkou v programu Regionální televize.cz je zařazení informací ze Středočeského kraje, který ve vysílání dosud chyběl.  Zpravodajský magazín ze Středočeského kraje začneme vysílat od první březnové soboty,“ říká Eva Stejskalová. Právě od rozšíření vysílání o střední Čechy si Regionální televize.cz slibuje nový divácký a obchodní potenciál.

Hlavním důvodem zapojení Regionální televize.cz do elektronického měření sledovanosti byla potřeba doložit národním inzerentům výkon regionálního programu. „Díky číslům, která máme k dispozici, už na nás začínají slyšet mediální agentury. Samozřejmě, že pořád záleží na dosavadních zkušenostech a úsilí, ale s čísly z elektronického měření máme určitě lepší pozici. I proto, že klientům prakticky dokazujeme, že jsme schopni a ochotni investovat do rozvoje naší televize i tímto směrem a vyjít vstříc na trhu obvyklým standardům,“ dodává Eva Stejskalová.

Regionálnítelevize.cz spolupracuje s více než stovkou lokálních, regionálních a internetových televizí. Vznikla v roce 2011, nejprve na internetu. Eva Stejskalová je zakladatelkou stejnojmenné provozující společnosti a jedinou majitelkou. Od 1. října 2015 vstoupila Regionálnítelevize.cz do pozemního digitálního vysílání v Regionální síti 8, která pokrývá 57 % obyvatel ČR, společně se satelitním šířením je pak jako jediná regionální televize dostupná pro 100% televizních domácností.

-mav-