Exkluzivně z RadioDays: Co čeká rádia v budoucnu?

úterý, 15. března 2016, 20:03 Rádio MediaGuru

Mezinárodní konferenci RadioDays podrobně sledovali Lubor Zoufal a Štěpán Ryska z Radiohouse.

RadioDays Europe je mezinárodní konference soukromých i veřejnoprávních rádií, na které se každoročně sejdou rozhlasoví profesionálové a zástupci médií z více než 60 zemí světa. V letošním roce se konference konala od 13. do 15. března v Paříži a zúčastnili se jí i zástupci Lagardere Active ČR a mediazastupitelství Radiohouse. Jednatelé společnosti Radiohouse Lubor Zoufal a Štěpán Ryska exkluzivně zprostředkovali čtenářům MediaGuru.cz dění na konferenci.

Lubor Zoufal, foto: Radiohouse
Lubor Zoufal

Lubor Zoufal, dříve ředitel úseku internetových aktivit Lagardere Active ČR, je v současnosti jednatelem mediálního zastupitelství Radiohouse. V Lagardere Active ČR se podílel na rozvoji digitálních aktivit jednotlivých značek skupiny, např. Evropy 2, Frekvence 1, Bontonu, Dance rádia a stojí za vznikem portálu Koule, hudební služby Youradio nebo multimediálního dětského Pigy světa. „RadioDays Europe je místo, kde s kolegy sdílíme naše pohledy na různé oblasti rozhlasového vysílání. Obsahově konference přináší inspiraci z oblasti digitálních služeb, marketingu, technických inovací, programu a pro Radiohouse tak důležitého obchodu,“ říká o přínosu RadioDays Lubor Zoufal.

Štěpán Ryska, foto: Radiohouse
Štěpán Ryska

Štěpán Ryska, rovněž jednatel mediálního zastupitelství Radiohouse, působil od roku 2011 v Media Marketing Services, kde zastával funkci regionálního ředitele v severních Čechách a v Praze. V současnosti řídí v Radiohouse divizi centrálního prodeje, kde má na starosti lokální prodej v Praze a středních Čechách a rozvoj klíčových zákazníků v oddělení key account. „Velký přínos spatřuji zejména v přednáškách a diskuzích, které se týkají aktuálních vizí o rádiové budoucnosti a inspiraci, které mohou vést ke zvýšení poptávek pro rozhlasovou či multimediální kampaň ze strany zadavatelů,“ očekává od konference Ryska.

Dění na konferenci jsme zachycovali v online reportáži, která byla postupně doplňována o aktuální informace. 

Radio Days_1