Karin Vedrová přichází do vedení Bauer Media

úterý, 01. března 2016, 12:01 Lidé MediaGuru

Bauer Media zřizuje nový post v nejvyšším vedení, jmenuje do něj Karin Vedrovou.

Do vydavatelské společnosti Bauer Media přichází na pozici výkonné ředitelky Karin Vedrová, která dosud působila jako jednatelka magazínového vydavatelství Astrosat Media (skupina VLP). Pozice výkonné ředitelky je ve struktuře Bauer Media nově zřízeným postem, uvedla pro MediaGuru.cz generální ředitelka Bauer Media Alena Černá. Pozice se ujímá od 1. března 2016.

„S Karin Vedrovou získáváme zkušenou manažerku, která nepochybně přispěje ke zkvalitňování stávajícího širokého portfolia našich časopisů a k vývoji nových časopiseckých formátů,“ upřesnila Alena Černá.

Karin Vedrová má dlouholeté zkušenosti s vydáváním magazínů a s vedoucími pozicemi v magazínových vydavatelstvích. Řadu let působila ve společnosti Sanoma, kde jednak jako publisherka řídila tvorbu portfolia a obsahových konceptů, ale také v roli obchodní ředitelky vedla inzertní byznys. V roce 2012 přešla do vydavatelství Astrosat na pozici jednatelky. Po koupi Sanomy Astrosatem úspěšně vedla integraci titulů obou vydavatelství do jednoho celku.

Bauer Media se řadí k nejsilnějším tuzemským vydavatelům časopisů. Pod vedením Aleny Černé dosáhla společnost v předloňském roce obratu ve výši 700 mil. Kč a zisku před zdaněním 95 mil. Kč. Do portfolia vydavatelství patří mj. vysokonákladové TV tituly (TV max, Týdeník Televize, TV Revue, TV 14), společenské magazíny (Rytmus života, Pestrý svět), magazíny pro ženy (Tina, Chvilka pro tebe, Claudia), lifestylové tituly (Cosmopolitan, Žena a život, Esquire, Harpers Bazaar, Dolce Vita) či motoristické (Top Gear, Speed).

-mav-