Německá Motor-Presse podpořila vlastníky v ČR a SR

čtvrtek, 10. března 2016, 08:05 Tisk MediaGuru

Bývalý německý vlastník motoristického vydavatelství se postavil na stranu současných vlastníků.

Stuttgartská společnost Motor-Presse, vydavatel zejména motoristických titulů, se postavila na stranu nových vlastníků svých bývalých vydavatelských aktivit v Česku a na Slovensku. Jde tak o nepřímou podporu v současném sporu tuzemského vydavatelství Motormedia Bohemia s finančním úřadem.

Motor-Presse Stuttgart na úvod svého prohlášení uvádí, že firma je plně obeznámena s politicko-ekonomicko-mediální situací v České republice a že se v roce 2015 jako jedna z mála posledních německých vydavatelských společností na českém trhu rozhodla ukončit své přímé zastoupení v ČR a SR. Podíl pak převedla na tehdejšího a současného ředitele Milana Bohatce. "Z řady zájemců jsme se rozhodli pro našeho dlouholetého partnera a jednatele našich bývalých společností pana Milana Bohatce, a to mj. pro to, že jsme v něj měli a máme důvěru a vidíme v něm garanta zajištění korektních principů a zásad vydávání našich licenčních titulů v ČR a SR," stojí v prohlášení.

Motormedia Bohemia, dřívější Motor-Presse Bohemia, je v současnosti v insolvenčním řízení, resp. v soudně vyhlášeném moratoriu, které má zajistit další chod společnosti a odložení splatnosti závazku. Finanční úřad totiž na konci ledna zablokoval společnosti Motormedia kvůli neuznané pohledávce majetek a paralyzoval tak činnost firmy.

"Panu Bohatcovi a jeho společníkovi panu Ležanskému vyjadřujeme naši důvěru a podporu v jejich záměru pokračovat v úspěšné cestě započaté v září 2015 a být tak seriózním partnerem čtenářům, inzerentům i dodavatelům, a to v zájmu zachování konkurenčního mediálního prostředí v ČR a SR," uvádí německá vydavatelská společnost.

Celé prohlášení můžete číst zde: Erklärung_MPS_Dt_Cz

Motormedia Bohemia se specializuje na vydávání motoristických časopisů (např. Auto 7, auto motor a sport, Motocykl, Lastauto Omnibus, v portfoliu má ale i další tituly např. Bike, Outdoor). Zároveň je menšinovým společníkem (1,2 %) v distribuční společnosti Mediaprint & Kapa.

-mav-