Markíza připravuje další pořady typu reality show

neděle, 24. dubna 2016, 07:00 Slovensko MediaGuru

Nová show do podvečerního vysílání a druhá řada pořadu Tvoje tvář je v přípravách TV Markíza.

Další nové pořady typu reality show připravuje do vysílání hlavní komerční televizní skupina Markíza. Nejmladší ze slovenských deníků Denník N prohrál svoji soudní při se slovenskou vládou. I to přinesl právě končící týden na slovenském mediálním trhu.

Markíza chystá druhou řadu Tváře a novou show

Televize Markíza připravuje podle informací Mediálne.sk a Mediaboom.sk druhou řadu zábavní reality show Tvoje tvář má známý hlas. Do vysílání by ji měla nasadit ještě letos na podzim. Pořad, který Markíza vysílá pod názvem Tvoja tvár znie povedome, patří k nejúspěšnějším letošním jarním pořadům televize. Sedmá epizoda, vysílaná 17. dubna, se opět stala nejsledovanějším pořadem dne. Podíl na sledovanosti ve skupině 12-54 překročil 42 %.

Markíza také podle obou serverů chystá novou licenční show. Pravděpodobně ji už brzy umístí do podvečerního vysílání. Jde o formát z produkce společnosti Freemantle Media, který se má na Slovensku vysílat pod názvem Dobre vedieť!. Jde o denní soutěžní formát, ve kterém se utkávají dva týmy, kterým mohou pomáhat diváci v publiku.

wer-weiss-denn-sowas-logo-100-_v-facebook1200_67a0f7

Denní soutěžní formát za účasti dvou týmů uvedla na konci března do svého podvečerního vysílání i sesterská televize Markízy – česká Nova. Vysílá ho pod názvem Co na to Češi? Pořad je rovněž formátem Freemantle Media.

Joj nenatočí druhou řadu Zoo

TV Joj nepočítá s tím, že by do vysílání připravila druhou řadu seriálu Zoo, který poprvé uvedla v letošním roce. Nejprve s ním obsadila tři večery v pracovním týdnu, aktuálně seriál vysílá dvakrát týdně. „Seriál jsme od začátku plánovali jen na jednu sezónu s uzavřenou dějovou linkou, momentálně už pracujeme na nových projektech,“ uvedla Danica Hričová, kreativní producentka seriálu.

Seriál odehrávající se v prostředí exotické zoologické zahrady v hlavní roli s Jánem Koleníkem se na obrazovkách TV Joj bude vysílat až do června. Joj má připravených 72 epizod, dosud jich odvysílala necelých padesát.

Ján Koleník v seriálu ZOO, foto: TV Joj
Ján Koleník v seriálu ZOO, foto: TV Joj

Denník N neuspěl s ústavní stížností

Slovenský ústavní soud odmítl stížnost vydavatele listu Denník N vůči rozhodnutí předchozí jednobarevné vlády premiéra Roberta Fica neodpovídat na dotazy redaktorům tohoto listu. Odmítnutí ústavní stížnosti společnosti N Press, která zmiňovaný list vydává, soud zdůvodnil nedostatkem pravomocí.

Bývalá Ficova vláda se loni v květnu rozhodla přistoupit k bojkotu Denníku N s odůvodněním, že list podle ní tendenčně píše o práci kabinetu. Rozhodla tak poté, co deník zařadil do svého vydání nálepky s karikaturami Fica.

Vydavatel listu tvrdil, že vláda zmiňovaným rozhodnutím porušila jeho základní práva, jakož i právo na podnikání.

Slovenský tiskový zákon stanoví, že orgány veřejné moci a další instituce jsou povinné na základě rovnosti poskytovat tisku a tiskovým agenturám informace o své činnosti. Za porušení tohoto ustanovení norma ale nepředpokládá žádnou sankci.

Denník N, foto: Denník N.
Denník N, foto: Denník N.

RTVS odvysílá všechny klíčové sportovní události

Všechny klíčové sportovní události letošního roku odvysílá exkluzivně slovenská veřejnoprávní RTVS. První z velkých událostí bude dění z hokejového mistrovství světa. Z nich nabídne 32 přímých přenosů v období od 6. do 22. května. Následovat budou ME v kopané, Tour de France či olympijské hry v Riu. Od 10. června do 10. července plánuje vysílat v přímém přenosu 45 zápasů z fotbalového Eura. Olympijské zápolení odvysílá od 5. do 21. srpna. Exkluzivitu sportovních událostí na RTVS podpoří veřejnoprávní médium také kampaní.

RTVS_sport

-mav-