Business Media CZ hlásí hrubý zisk 5 mil. Kč

středa, 25. května 2016, 08:30 Tisk MediaGuru

Tržby vydavatele časopisů Můj dům či Moderní byt zůstaly v loňském roce na stejné úrovni.

Vydavatelství Business Media CZ oznámilo, že v loňském roce dosáhlo zisku před úroky, odpisy a zdaněním (EBITDA) ve výši 5 mil. Kč. Meziročně to představuje 50% nárůst zisku. Tržby zůstaly na podobné úrovni jako v roce 2014, když celkově představovaly 102 mil. Kč. 

Business Media CZ, vydavatel časopisů o bydlení a odborných titulů, patří do skupiny firem vlastněných finanční firmou Czech Media Investments. Do skupiny patří ještě vedle Business Media CZ také firmy Istav Media a Media Market Consulting. Celá skupina dosáhla v roce 2015 tržeb 221 mil. Kč.

Vývoj hospodaření Business Media CZ (tis. Kč)

2013 2014 2015
obrat 106 758 103 104 102 436
EBITDA 42 3 337 4 956

Business Media CZ uvedla, že loňský rok byl příznivý pro vývoj v tištěné inzerci, a to zejména v segmentech dopravy, techniky a stavebnictví. Příznivý vývoj očekává i v letošním roce. "Díky významnému oživení ekonomiky se nám daří dosahovat hlavně v inzerci vyšších výnosů než v loňském roce. V prvním čtvrtletí činil tento nárůst 9 %," uvedl generální ředitel Business Media CZ Tomáš Tkačík.

Jak už jsme informovali, firma upravuje strukturu svých firem do holdingového uspořádání. Vydavatelská část společnosti Business Media CZ se odštěpí do nástupnické společnosti Business Media Capital. Stávající rozdělovaná společnost Business Media CZ se stane holdingovou společností, pod kterou kromě společnosti Business Media Capital (vydavatelství) patří dále společnosti Media Market Consulting (provozovatel call centra) a Istav.

Business Media CZ je například vydavatelem časopisů Moderní byt, Můj dům, Rodinný dům, Bydlení, odborných titulů Stavitel, Trucker, Doprava a silnice, Technik či Technický týdeník. V segmentech titulů o stavebnictví, bydlení a průmyslu přesahuje jeho tržní podíl 40 %. Souhrnná čtenost titulů Business Media CZ představuje podle Media projektu 340 tisíc čtenářů na vydání.

-mav-