ČT vrátí v létě do vysílání seriál Sanitka

úterý, 17. května 2016, 07:30 TV MediaGuru

Do letního vysílání České televize se vrátí osvědčený seriál z poloviny 80. let.

Seriál z prostředí zdravotnické záchranné služby z poloviny 80. let Sanitka zařadí do svého letního vysílání Česká televize. Podle programových plánů počítá se seriálem od 21. června, a to vždy každé úterý a čtvrtek. Populární seriál má první kanál ČT vysílat od 20:00, teprve po jeho odvysílání (21:30) půjde pořad Nejlepší bakaláři, který ČT1 aktuálně nabízí v úterý a ve čtvrtek od 20:00. Jedenáctidílný seriál by se tak měl vysílat zhruba do konce července.

Černové programové schéma České televize je na prvním kanále v prime-timovém vysílání výrazně zaměřeno na českou produkci. Dvakrát týdně (pondělí, středa) počítá ČT1 se seriálem Panoptikum Města pražského, v pátek večer s českými pohádkami a v neděli večer s českými filmy a komediemi.

Vysílání sportovního kanálu ČT sport je v červnu primárně věnováno fotbalovému Euru ve Francii. Z akce, která se uskuteční od 10. června do 10. července 2016, přinese ČT celkem 45 zápasů v přímém přenosu a dalších šest zápasů ze záznamu.

Hlavní komerční televize Nova a Prima mají v červnu pokračovat se svými jarními pořady. Nova počítá na pondělí nadále s českou filmovou produkcí, v úterý a ve čtvrtek s Ordinací v růžové zahradě, ve středu s Chcete být milionářem? a později také s Výměnou manželek. Podstatnou část sobotního červnového večerního vysílání zaujme show Tvoje tvář má známý hlas a neděle reprízovaný seriál Kriminálka Anděl.

Prima i v červnu pokračuje s vysíláním svých seriálů Ohnivý kuře (pondělí, středa) a Přístav (pátek), místo detektivního nedělního V.I.P. vraždy, který se uzavřel v neděli 15. května, se objeví soutěž Máme rádi Česko. 

-mav-