Forbes chystá ofenzivu, získává Novotného z MFD

pátek, 27. května 2016, 13:00 Tisk MediaGuru

Měsíčník Forbes se zamýšlí dále rozšiřovat, do redakce přijdou další noví lidé.

Redakční tým byznysového měsíčníku Forbes se od září rozroste o ekonomického redaktora Pavla P. Novotného, který do měsíčníku přichází z deníku Mladá fronta Dnes. Novotný pracuje v MF Dnes od roku 2007 a patří k významným ekonomickým redaktorům.

Podle Petra Šimůnka, šéfredaktora měsíčníku Forbes a spolumajitele vydavatelské společnosti Media Rey SE, souvisí příchod Pavla P. Novotného s plánovanou větší podzimní ofenzívou časopisu. V plánu je ještě další rozšiřování redakčního týmu, přiblížil s tím, že konkrétní jména je zatím předčasné zmiňovat. Cílem má být posílení Forbesu jak na internetu, kde vydavatelství plánuje rozvíjet nové projekty, tak v tištěném časopise.

Magazín Forbes si z letošního ročníku soutěže Časopis roku odnesl hlavní ocenění. Prodaný náklad časopisu dosáhl v letošním březnu 20 276 kusů, což bylo o 15 % víc než ve stejném období loni. Růst zaznamenává i online Forbes.cz, který se v letošním roce zaměřil na rozšiřování redakčního týmu.

Součástí vydavatelské společnosti Media Rey SE je i čtrnáctideník Newsweek. Obrat vydavatelské společnosti se podle vydavatele v letošním roce blíží k hranici 100 mil. korun.

Pavel P. Novotný se zaměřuje především na témata z oblasti médií, zábavního průmyslu, reklamy či telekomunikací.

-mav-