ČT v létě vrátí vedle Sanitky i Malého pitavala

čtvrtek, 09. června 2016, 10:30 TV MediaGuru

Letní vysílání prvního okruhu ČT dá opět prostor populárním letitým seriálům.

Letošní letní vysílání se velmi pravděpodobně obejde bez tradičního seriálu Chalupáři. V programovém letním schématu se sice objevují tradiční seriály, ale každoroční letní stálice v ní nefiguruje. Česká televize zařadí do svého letního vysílání v hlavním vysílacím čase dvakrát týdně hned dva tradiční seriály – od úterý 21. června začne vysílat reprízy seriálu z prostředí záchranné služby Sanitka. Nabídne je dvakrát týdně v úterý a ve čtvrtek.

Druhým seriálem, který v létě půjde dvakrát týdně, je detektivní Malý pitaval z velkého města. Ve vysílání se objeví od 11. července, diváci jej budou moci sledovat také dvakrát týdně – v pondělí a ve středu. V srpnu se pak kromě Sanitky, jejíž díly doběhnou na konci července, dostanou do vysílání Nejlepší Bakaláři. 

Česká televize celkově v létě vsadí na domácí produkci. Vedle archivních seriálů je lokální tvorbě vyhrazen celý nedělní večer (např. Společník, Doktor pro zvláštní případy, Pelíšky, Pupendo, Tankový prapor) či komedie Šéfe, to je věc!, Šéfe, vrať se!, Šéfe, jdeme na to!. V pátečním večeru nabídne ČT1 české pohádky a v úterním pozdějším prime-time českou krimi.

Tradiční letní seriál Chalupáři v posledních dvou sezónách vysílala Nova, která už ale práva pro vysílání v letošním létě nemá. Seriál se neobjevuje ani v programu ČT1.

Letní programové schéma TV Nova jsme zveřejnili zde a TV Prima zde

Náhled letního vysílání ČT1, léto 2016

CT

-mav-