Echo Prime rekordní na Hithitu, posune start

čtvrtek, 09. června 2016, 15:50 Internet & Mobil MediaGuru

Echo Prime velmi rychle na Hithitu vybralo stanovených 750 tisíc Kč a přidává další odměny.

Server Echo Prime, který od pondělního odpoledne využívá crowdfundingovou platformu Hithit na podporu svého nového projektu, po třech dnech překročilo stanovenou částku 750 tis. Kč. K dnešnímu odpoledni (čtvrtek 9.6. 2016) přispělo na Echo Prime přes 380 lidí, kteří zatím poslali na podporu nového serveru 820 tisíc Kč. Do konce nabídky přitom zbývá ještě 41 dní, kdy mohou přispívat další zájemci. Echo Prime se na Hithitu podařilo vybrat nejvíce korun za 24 hodin od spuštění projektu a zároveň se jednalo o nejrychleji vybraný půl milion korun

Společnost Echo Media velmi pravděpodobně posune start Echo Prime na začátek srpna, připustil pro MediaGuru.cz šéfredaktor Dalibor Balšínek. Ten vnímá dosavadní vybranou částku jako podporu nejen pro Echo Prime, ale pro celý projekt Echo24.cz a jako podporu nezávislé žurnalistiky. V rámci vyběru přes Hithit už připravovaný server získal 300 předplatitelů.

Právě možnost získat předplatné Echo Prime na rok za částku 1100 Kč a 1000 Kč se už na Hithitu vyprodala. Vyprodaný je také fotografický kurz Jana Zatorského a intelektuální provokace Daniela Kaisera.   

Echo Prime má být reakcí na vývoj většiny stávajících zpravodajských internetových serverů, jejichž cílem je především co nejvyšší čtenost a tím úspěch na inzertním trhu. Má v úmyslu publikovat denně pět komentářových analytických textů a jen důležité zpravodajské texty z domova i ze světa. Součástí Echo Prime bude monitor zpráv z českých médií. Na Echo Prime se také objeví všechny texty z Týdeníku Echo a plné znění komentářů z Echo24.cz, které budou nově zpoplatněny. Roční předplatné je stanoveno na 2 999 korun.

-mav-