Echo Prime vybírá na Hithitu, zahájit má do září

úterý, 07. června 2016, 07:46 Internet & Mobil MediaGuru

Za první den se vybralo přes 80 tisíc korun, projekt chce spustit nejpozději 1. září.

Společnost Echo Media, vydavatel serveru Echo24.cz a Týdeníku Echo, vstoupila se svým připravovaným projektem serveru pro náročné čtenáře Echo Prime na crowdfundigovou platformu Hithit, kde vyzývá čtenáře k podpoře serveru. K úternímu ránu (7.6. 2016) vybrala za první den přes 81 tis. Kč, což je cca 10 % celkové částky. Po obědě se už částka přiblížila k 250 tisíc Kč.

Echo zároveň uvádí, že nový projekt by měl být spuštěn nejpozději 1. září 2016. Je ale možné, že ke spuštění serveru dojde dříve. Echo Prime má být reakcí na vývoj většiny stávajících zpravodajských internetových serverů, jejichž cílem je především co nejvyšší čtenost a tím úspěch na inzertním trhu. „Čtenáři jsou zasahováni nekonečným informačním proudem, často plným balastu a informačního šumu. Echo Prime stavíme proti tomuto trendu, navíc bude bez reklam,“ uvedl šéfredaktor Dalibor Balšínek.

Echo Prime chce být konzervativním serverem pro náročné čtenáře. Má v úmyslu publikovat denně pět komentářových analytických textů a jen důležité zpravodajské texty z domova i ze světa. Součástí Echo Prime bude monitor zpráv z českých médií. Na Echo Prime se také objeví všechny texty z Týdeníku Echo a plné znění komentářů z Echo24.cz, které budou nově zpoplatněny.

Roční předplatné bude je stanoveno na 2 999 korun. Čtenářům, kteří na start serveru přispějí, slibuje časově omezený přístup zdarma a doživotní slevu 30 % na předplatném. Ti, kteří přispějí, mohou za svou podporu získat např. poetický výlet s Jiřím Peňásem, exkluzivní pozvání na první veřejný Echo Salon, večeři s Lenkou Zlámalovou, fotografický kurz Jana Zatorského a řadu dalších.

-mav-