Skupina RWE se přejmenuje na innogy

středa, 29. června 2016, 11:10 Marketing MediaGuru

RWE se v České republice změní na innogy, rebranding podpoří od září kampaní.

V České republice se skupina RWE přejmenuje v říjnu na značku innogy. Nový název je  odvozen od jména nové dceřiné společnosti koncernu RWE, do které firma v dubnu vyčlenila své aktivity v oblasti obchodu, sítí & infrastruktury a obnovitelných zdrojů. Innogy vznikl složením anglických slov Innovation, Energy a Technology.

„Zpočátku jsme se usilovně snažili vymyslet nové jméno. Nakonec jsme však dospěli k závěru, že právě innogy nejlépe vyvolává ty správné asociace. Tedy inovace a technologie v energetice. Bez inovací neexistuje technologický pokrok. A bez technologického pokroku nemůže existovat žádný udržitelný rozvoj moderní energetiky,“ řekl ke vzniku jména CEO  společnosti Peter Terium.

Nová značka byla představena v úterý večer 60 tisícům zaměstnanců innogy a RWE AG. První prezentace se uskutečnila v centru Berlína, novým logem byla také nasvícena například víceúčelová hala Gruga v Essenu. Česká veřejnost se bude moci seznámit s novou značkou innogy na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

Skupina RWE se v Česku rebranduje na innogy.
Skupina RWE se v Česku rebranduje na innogy.

S novým názvem mění skupina i logo, které pracuje s tvarem písmene „i“. „Náš byznys se čím dál více digitalizuje, je flexibilnější a plný inovací. Přesně takové je i naše nové logo. Dynamická značka, která hraje barvami, to není v energetice úplně obvyklé. I to nás bude do budoucna odlišovat od konkurence,“ řekl obchodní ředitel nové společnosti Martin Herrmann, který je zároveň dlouholetým šéfem skupiny RWE v ČR. Nové logo má být hravé a přizpůsobivé, velký důraz je kladen na univerzálnost.

K formální změně na innogy dojde k 1. září letošního roku. V Česku se společnost přejmenuje k 1. říjnu, od září podpoří rebranding kampaní. 

Značku RWE bude nadále používat jen mateřská společnost RWE AG. 

-stk-