Ukázka: Sony využilo na Facebooku formát Canvas

středa, 22. června 2016, 11:10 Internet & Mobil MediaGuru

Jak lze využít formátu Canvas, který inzerentům nabízí Facebook, testovalo Sony.

Sociální síť Facebook neustále inovuje své portfolio reklamních formátů. Jedním z posledních přírůstků je formát Canvas. Formát je dostupný pouze pro mobilní zařízení a tomu také maximálně přizpůsobuje své jednotlivé funkcionality. Inzerentovi umožňuje prezentovat text, obrázky, videa či produkty a díky širším možnostem jej lze uchopit velmi kreativně.

Sony_1

Při prokliku ovšem nevede uživatele na externí web, reklama se zobrazí přímo ve facebookové aplikaci. Načtení jednotlivých prvků je rychlé, a nekazí tak dojem z konzumace obsahu.

Pro klienta Sony tento formát testovala mediální agentura OMD ve spolupráci s kreativní agenturou Wunderman. Nastavení jednotlivých prvků daného formátu je intuitivní a funguje jako „skládačka“. Online návodů lze nalézt hned několik: např. zde nebo zde.

Sony_3

Z možné nabídky prvků byly vybrány Button, Carousel, Photo, Video a Text. Připravené podklady byly následně spojené do jednoho formátu v Canvas editoru, který Facebook Power Editor nabízí.

Výsledná podoba je zachycena v následujícím videu.

A jaký má formát dopad na reklamu? „Canvas lze dobře využít jak pro awareness kampaň, tak pro doručení relevantních návštěv na web. Cena za daný výkon je přitom poměrně příznivá. Formát umožňuje kreativní využití jeho plochy, které je uchopitelné z mnoha různých stran. Věřím, že si k němu najde cestu více klientů, než jich v současnosti vídáme,“ říká Petr Vaněk, Digital Specialist ve společnosti OMD.

-pev-