VLP kupuje internetové zastupitelství AdActive

středa, 15. června 2016, 17:34 Internet & Mobil MediaGuru

VLP dokoupila zbývajících 70 % a stala se jediným vlastníkem zastupitelství AdActive.

Mediální společnost Vltava-Labe-Press, která je od listopadu 2015 součástí investiční skupiny Penta, stoprocentně ovládla největší internetové mediazastupitelství v České republice AdActive. VLP dosud vlastnila v AdActive 30% podíl.

Další podíly vlastnili Jan Vobecký, Petr Ott a Tereza Kosíková. Podpisem smlouvy se stává VLP stoprocentním vlastníkem. AdActive ale zůstává dál samostatnou společností. Bývalí majitelé mají i dále působit ve společnosti a podílet se na dalším rozvoji firmy, uvedla ve středu VLP. „Všechny vztahy se zastupovanými médii, inzertními klienty a mediálními agenturami zůstávají v platnosti. Vstup silného investora je logickým krokem k dalšímu rozvoji firmy,“ řekl Jan Vobecký, jednatel společnosti AdActive.

„Koupě společnosti AdActive je významným krokem k jednomu z klíčových cílů, která VLP má v oblasti digitálu. Tato akvizice bezesporu posouvá celé vydavatelství k pozici lídra v online,“ uvedl Michal Klíma, generální ředitel a předseda představenstva VLP.

„Do budoucna hodláme rozvíjet jak pozici AdActivu na trhu mediazastupitelů, tak vlastní online aktivity VLP,“ doplnil Petr Bednář, ředitel digitální divize VLP.

AdActive zastupuje přes osm desítek webů. Celková návštěvnost v měsíci květnu dosáhla podle NetMonitoru 4,14 milionu reálných uživatelů. To skupinu zastupovaných webů AdActive řadí v českém internetu na třetí místo za Mafru a Seznam.cz.

Jde o druhou oznámenou akvizici VLP po změně vlastníka. V dubnu společnost koupila od Economie společnost Webfarm, která provozuje webový portál o autech Cars.cz.

-mav-