Echo Prime už testuje, vybral téměř 1,6 milionu

čtvrtek, 21. července 2016, 13:30 Internet & Mobil MediaGuru

Připravovaný server pro náročné čtenáře končí ve čtvrtek svůj výběr na platformě Hithit.

Server Echo Prime, jehož start připravuje společnost Echo Media, už spustil testovací provoz. Do ostrého provozu má přejít od 1. září 2016. Ve čtvrtek 21. července zároveň vypršela doba, po kterou mohli uživatelé přispívat na vznik serveru pomocí crowdfundingové platformy Hithit. Celkově se novému serveru podařilo vybrat necelých 1,6 mil. Kč, přispělo téměř 840 uživatelů.

Majitel společnosti Echo Media Dalibor Balšínek uvedl, že k dnešnímu dni firma eviduje na 800 předplatitelů serveru Echo Prime. Předplatitelé získali roční předplatné serveru s 60% slevou, což podle Balšínka souvisí s tím, že si předplatili médium, které ještě nemohli vidět. Celkově pak Balšínek vnímá podporu na Hithitu, která byla v jistých ohledech rekordní, jako podporu nejen pro Echo Prime, ale i pro celý projekt Echo24.cz a nezávislou žurnalistiku.

V posledních třech dnech (tedy od pondělí 18. července do čtvrtka 21. července) se Echo Prime podařilo získat 360 tisíc Kč, na poslední výzvu šéfredaktora Balšínka na sociálních sítích zareagovalo 350 lidí. To odpovídá zájmu, který vznikl v prvních dnech poté, co Echo Prime zahájil na Hithitu.

Echo Prime má být reakcí na vývoj většiny stávajících zpravodajských internetových serverů, jejichž cílem je především co nejvyšší čtenost a tím úspěch na inzertním trhu. Má v úmyslu publikovat denně pět komentářových analytických textů a jen důležité zpravodajské texty z domova i ze světa. Součástí Echo Prime bude monitor zpráv z českých médií. Na Echo Prime se také objeví všechny texty z Týdeníku Echo a plné znění komentářů z Echo24.cz, které budou nově zpoplatněny. Roční předplatné je stanoveno na 2 999 korun.

-mav-