Markíza chystá fotbalový komediální seriál

neděle, 24. července 2016, 10:00 Slovensko MediaGuru

Do podzimního vysílání slovenské komerční jedničky míří seriál z fotbalového prostředí.

Nové seriály se připravují do vysílání slovenských komerčních televizí. Na svém programu pracuje i slovenská veřejnoprávní RTVS. A spekulace vzniklé kolem nové televize INTV přerostly ve velkou neznámou ohledně budoucnosti vysílání.

TV Joj nasazuje Policajty v akci

Seriálový dokument Policajti v akci, inspirovaný skutečnými příběhy, začne televize Joj vysílat od 1. srpna. Nasadí ho do pozdního večerního prime-time od 22:00. Seriál vychází ze skutečných policejních zásahů. Jde o původní slovenský seriál, na němž se podílí až deset scénáristů, natáčí se v exteriérech. V hlavních rolích seriálu hrají Gabriela Csinová či Juraj Predmerský. Režiséry jsou Kristína Herczegová, Lukáš Kodoň a Tomáš Roháč.

Seriál Policajti v akci, foto: TV Joj
Seriál Policajti v akci, foto: TV Joj

Markíza chystá komediální seriál

TV Markíza připravuje do podzimního vysílání nový komediální seriál z fotbalového prostředí Atlétiko Cernofka. Markíza informovala, že jde o příběhy malého fotbalového mužstva, které tvoří „ne příliš schopní, ale o to vtipnější hráči“. V seriálu vystoupí několik známých herců, mezi nimi např. Roman Luknár, Sväťo Malachovský, Milan Ondrík či Monika Hilmerová.

Televize INTV přestala vysílat

Nová slovenská televize INTV přestala podle serveru omédiách.com vysílat. Nová celoplošná televize měla být podle svých deklarací výjimečná především zpravodajstvím, nabízet ale chtěla i další formáty. Plnoformátové vysílání ale nikdy spuštěné nebylo, popisuje server. Televize údajně vysílala pouze provizorně, proruské zpravodajství údajně dodávalo sdružení Infovojna zakladatele Svobodného vysílače Norberta Lichtnera, které má být i spoluvlastníkem televize. Zástupci televize na dotazy diváků nereagují. INTV vznikla z dřívější regionální TV Karpaty.

In_TV

RTVS má licenci na Milujem Slovensko

Veřejnoprávní televize RTVS obnovila licenci na zábavně-soutěžní show Milujem Slovensko. Kontrakt na pátou sérii uzavřela se společností Talpa, které formát patří a s kterou RTVS spolupracuje i na dalších projektech, informoval server Mediálne.sk. V rámci kontraktu může televize odvysílat 16 premiérových častí s délkou 80 minut. V Česku pořad vysílá TV Prima pod názvem Máme rádi Česko.

Úspěšný formát Milujem Slovensko, foto: repro RSTV
Úspěšný formát Milujem Slovensko, foto: repro RTVS

Móži přešel ze Zaraguzy do Rinieru

Do vedení společnosti Ringier Axel Spriner Slovakia (RAS SK) nastupuje Alexander Móži, který zastane post chief video officer. Dosud pracoval jako account a sales director, do Ringieru přichází ze společnosti Zaraguza. „Oblast online videa a video inzerce považujeme za velmi perspektivní, a proto byl RAS SK lídrem v produkci krátkých videí na slovenském trhu. Věřím, že v osobě Alexandra Móži jsme získali člena managementu, který nám tuto strategii pomůže efektivně zrealizovat,“ uvedl Milan Dubec, generální ředitel RAS SK.

-mav-

Titulní foto: TV Markíza