O2: Počet diváků O2 TV poprvé přesáhl půl milionu

čtvrtek, 28. července 2016, 07:15 Internet & Mobil, TV MediaGuru

O2 TV přes internet a mobilní aplikaci sleduje dva a půl krát více zákazníků než loni.

Počet diváků, kteří O2 TV aktivně sledují přes mobilní aplikaci nebo na internetu, se meziročně zvýšil dva a půl krát a v červnu 2016 tento způsob sledování televize využilo již téměř 300 tisíc diváků. Dohromady s tradičním sledováním přes set top box počet sledujících O2 TV poprvé přesáhl půl milionu.  Společnost to oznámila ve čtvrtek ráno ve výsledcích za druhé čtvrtletí 2016.

Počet aktivních zákazníků služby O2 TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl na konci června 217 tisíc (IPTV a OTT verze), meziročně o 14,4 % více. Tento počet zahrnuje i ty zákazníky, kteří si televizi pořídili v rámci speciální akce "O2 TV na zkoušku" a televizi si již rozhodli ponechat.

Jako úspěšnou hodnotí společnost doplňkovou službu Multi, která domácnostem umožňuje sledovat O2 TV na více televizorech najednou. Tuto službu si pořídilo více než 30 tisíc domácností, což znamená, že O2 disponuje téměř 250 tisíci aktivními set top boxy. Za rostoucím zájmem o digitální televizi má stát především funkce zpětného zhlédnutí a nahrávání apod.a také vlastní televizní kanál O2 Sport s multidimenzí.

O2 v srpnu spustí nový kanál O2 TV Fotbal, který zahájí 8. srpna. Na začátek roku 2017 se plánuje spuštění O2 TV Tenis a na podzim příštího roku bude následovat O2 TV Hokej. 

-mav-