O2 Sport mění název, má novou vizuální identitu

čtvrtek, 14. července 2016, 09:50 TV MediaGuru

O2 TV mění název na O2 TV Sport, ukázal loga a vizuální identitu nových kanálů.

Sportovní kanál digitální televize O2 TV po roce svého působení na trhu mění k 8. srpnu název na O2 TV Sport. V návaznosti na letošní akvizice, s nimiž plánuje navýšit počet hodin přenosů o dalších šest tisíc, představil také loga všech nových stanic, které se zaměří na fotbal, tenis a hokej. Jako první odstartuje O2 TV Fotbal, který zahájí provoz rovněž 8. srpna. Na začátek roku 2017 se plánuje spuštění O2 TV Tenis a na podzim příštího roku bude následovat O2 TV Hokej. 

„Změna souvisí s celkovým posílením značky a především množstvím nového obsahu. Na stanici O2 TV Sport najdou diváci vždy výběr toho nejlepšího ze všech sportů. Další specializované kanály pak budou zaměřené pro opravdové fajnšmekry,“ prozradil David Duroň, ředitel O2 TV. 

Nová grafická podoba sází na přímočaré tvary a snadno zapamatovatelné barevné rozlišení. Pracuje s reflexivními barvami, které se ve sportovním prostředí často používá. Logo stanice O2 TV Fotbal bude doprovázet barva zelená, O2 TV Tenis oranžová a O2 TV hokej modrá. Novou grafickou podobu připravila společnost Department. 

fotbal_2

tenis

hokej_2

„Velké investice a vznik několika nových kanálů nás přivedly k tomu, že se musíme podívat celkově na naši rodinu kanálů a na budoucí práci s nimi. Proto se O2 Sport mění na O2 TV Sport a celková grafická výbava bude reflektovat novou strukturu našeho sportovního obsahu,“ uvedl k rebrandingu Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

Se změnami souvisí také úpravy stávajícího studia v pražské O2 Aréně, které bude rozšířeno o dalších 100 metrů čtverečních. Do konce roku 2016 by měla být vybudována například další maskérna, nová zasedací místnost či další prostory pro komentátory sportovních přenosů. Součástí nových kanálů bude rovněž multidimenze s možností výběru z přenosů či pohledů kamer.

O2 TV Fotbal, jenž zahájí 8. srpna, nabídne například druhý přenos z české ligy, zápasy týmů z Premier League nebo ligové poháry ze Španělska, Itálie a Francie. Podepsány jsou televize anglických velkoklubů jako Manchester United TV nebo Arsenal TV, dále katalánská Barca TV a italská Juventus TV. Dále uzavřela O2 TV tříletý kontrakt na přímé přenosy nejlepších zápasů Španělského a Italského fotbalového poháru, a to včetně Superpohárů. Připravovaná je také fotbalová show, která by měla být prezentována na podzim.

tenise získala O2 TV Sport vysílací práva na tenisový okruh WTA až do konce roku 2019, obsahující celkem přes tři tisíce hodin živých přenosů, tradiční tenisový WTA magazín a zápasy z 54 turnajů z celého světa, včetně tuzemského Prague Open. 

Od sezóny 2018/2019 poběží výhradně na O2 TV Sport přenosy z domácích utkání celků HC Sparta Praha a Bílí Tygři Liberec. Další jednání probíhají ještě s třineckými Oceláři. 

Plánované jsou také další akvizice sportovních přenosů, o nichž bude společnost O2 informovat v průběhu následujících týdnů. Změny jsou také plánovány ve způsobu ovládání televize a v celkovém programovém schématu, možné bude sledovat některé z přenosů na více kanálech.

O2 Sport v průměru odvysílá 18 přímých přenosů týdně. Mezi nejsledovanější soutěže patří Synot liga, Liga mistrů a tenisové turnaje ATP/WPA. Nejsledovanějším přenosem byl zápas AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň, které sledovalo celkem přes 200 tisíc diváků, z toho 125 tisíc domácností, 45 tisíc diváků v restauracích v rámci Sportovního kina a 30 tisíc na webu a v mobilní aplikaci.

-stk-