Prima chystá vlastní kanál pro Slovensko

pátek, 19. srpna 2016, 15:29 TV MediaGuru

Televizní kanál určený pro slovenské diváky připravuje také skupina FTV Prima.

Svůj vlastní kanál určený pro televizní diváky na Slovensku připravuje i TV Prima. Informuje o tom slovenský web Živé.sk, podle kterého stanice své plány na slovenském trhu potvrdila. Bližší informace o chystaném kanálu ale neuvádí. „Spuštění vysílání Prima International na Slovensku je aktuálně ve stadiu příprav a plánovaní,“ potvrdila mluvčí televize Prima Gabriela Semová bez dalších podrobností.

Prima tak postupuje obdobně jako konkurenční Nova, která svůj kanál pro slovenské publikum Nova International zahájila na začátku letošního roku. Jde o kanál placený. Nějaký čas trvalo než se stanice dostala do nabídky alespoň některých slovenských operátorů. Paralelně se rozjel kanál Markíza International, který zase cílí slovenská Markíza na české diváky. Záměrem obou kanálů je zamezit šíření nelegálního obsahu v Česku a na Slovensku. Program zmíněných mezinárodních stanic je sestaven výhradně z produkce TV Nova a TV Markíza, na kterou vysílatelé drží vysílací práva.

Program stanice uváděné pod pracovním názvem Prima International by mohl být šířený zdarma v DVB-T, nebo přes satelit, kabel a IPTV. Závisí to na dohodě vysílatelů s operátory, dodává Živé.sk.

-mav-.