Penny má novou kampaň „Co je české, to je dobré“

čtvrtek, 08. září 2016, 16:16 Aktuality, Reklama MediaGuru

Penny Market ve svém novém komunikačním konceptu opět sází na české potraviny. S claimem „Co je české, to je dobré“ navazuje nejen na svou dlouhodobou komunikační a obchodní strategii, ale také jím reaguje na novelu zákona o potravinách a tabákových výrobcích, která specifikuje pravidla pro dobrovolné označování produktů, jako je Česká potravina.

„V souvislosti s novelou zákona o potravinách budeme potravinové výrobky splňující kritéria pro označení Česká potravina s platností od 8. září trvale označovat na letácích logem s českou vlajkou, tzv. stoppery v prodejnách, cenovkami u produktů a postupně pak i na obalech privátních značek Penny. Prostřednictvím této komunikace chceme našim zákazníkům připomenout, jak se v nabídce českých potravinových výrobků v rámci sortimentu Penny dlouhodobě orientovat, “ vysvětluje Zlata Ulrichová, vedoucí strategického marketingu společnosti Penny Market.

Dlouhodobou komunikaci odstartuje aktivační kampaň, která poběží od 8. září do 5. října letošního roku. K vidění bude v televizi, rádiu, outdooru, tisku, na internetu a v prodejnách Penny. Součástí kampaně bude také zahajovací soutěž pro držitele zákaznických Penny karet – za nákup českých výrobků za více než 100 korun získají slevové kupony na české potraviny. Další soutěže s tematikou českých potravin poběží na Facebooku.

Kreativní část kampaně zajistila agentura RMP, nákup médií realizovala agentura Vizeum.

Spolu s novým komunikačním konceptem zahájila společnost Penny Market také modernizaci své sítě prodejen, při které jsou rovněž zdůrazněny české výrobky a produkty regionálních dodavatelů. Nové prodejny mají připomínat tržiště. Hlavním cílem je přiblížit se k místním zákazníkům a vytvořit příjemnější a přátelskou atmosféru.

-stk-