Zpravodajský web CNC ponese název Info.cz

pátek, 07. října 2016, 11:58 Internet & Mobil MediaGuru

Šéfredaktorem nového zpravodajského serveru Czech News Center je Michal Půr.

Mediální společnost Czech News Center uvede svůj avizovaný zpravodajský web pod názvem Info.cz. Firma to oznámila v pátek a oficiálně potvrdila, že šéfredaktorem nově vznikajícího serveru se stane Michal Půr. Do CNC přichází z vydavatelství Mladá fronta, kde vedl týdeník Euro. 

CNC má tuto doménu připravenou pro vznik zpravodajského webu již více než rok. Cílem nového webu, který zahájí na začátku listopadu, má být akcent na výběr nejdůležitějších informací.

„Cílem Info.cz není rozšiřování informačního smogu. Zpravodajských a informačních webů vzniká na českém mediálním trhu stále více. Cílem je pomoci uživatelům se v tomto současném informačním smogu vyznat, vidět mezi ostatními informacemi ty podstatné, soustředit se na důležité,“ zdůvodnila generální ředitelka CNC Libuše Šmuclerová.

Půr působil jako externí komentátor slovenského ekonomického týdeníku Trend, v letech 2006-2011 jako zpravodaj ČTK v Bruselu, v letech 2011-2013 vedl zahraniční, ekonomickou a posléze centrální redakci ČTK. V týdeníku Euro zastával od července 2014 pozici šéfredaktora a od února 2016 ředitele ekonomické divize.

-mav-