ČT na jaře: Labyrint II, Četníci z Luhačovic nebo Bohéma

úterý, 29. listopadu 2016, 10:47 TV MediaGuru

Česká televize představila programové novinky pro jarní vysílání roku 2017.

Čtyři nové seriály v oblasti hrané tvorby, dvě minisérie, dva historické televizní filmy, 34 prémiových dokumentárních či publicistických projektů či první animovaný seriál pro starší děti slibuje uvést do vysílání v jarní sezóně 2017 Česká televize. Své jarní vysílání představila v úterý na tiskové konferenci na Kavčích horách.

Podle generálního ředitele České televize Petra Dvořáka ukáže vysílání v roce 2017 rozsáhlou škálu projektů původní tvorby. „V příštím roce přicházíme více než jindy s formátem, který je víc vidět na obrazovkách veřejné služby, a to jsou minisérie,“ dodal.

K novým seriálům patří už avizovaný detektivní příběh Svět pod hlavou s Ivanem Trojanem a Václavem Neužilem, který se vrací do času normalizace 80. let. Další novinkou je pokračování kriminálního seriálu Labyrint (režisér Jiří Strach) v hlavních rolích s Jiřím Langmajerem, Tatianou Vilhelmovou nebo Miroslavem Donutilem. Představí se také seriál Četníci z Luhačovic, série historických detektivek z počátků první republiky, a novinkou je také seriál Jana Prušinovského a Petra Kolečka nazvaný Trpaslík. Má jít o rodinnou komedii.

Do jarního vysílání ČT směřuje i minisérie Bohéma, televizní román na motivy života českých filmových legend. ČT uvede i třídílné psychologické drama Spravedlnost v hlavní roli s Ondřejem Vetchým.

Kriminální zápletku nese i nový film Zádušní oběť s Milanem Kňažkem – má vypátrat pachatele vraždy mladého důstojníka.

ČT na jaře nabídne i koprodukční filmy Teorie Tygra, Ganster KA, Rodinný film, Ztraceni v Mnichově či Já, Olga Hepnarová.

Z hlediska dokumentární tvorby je nutné zmínit návrat dokumentárního cyklu o elitách národa GEN (Zdeněk Sternberg, Viktor Preiss, Martina Sáblíková, Petr Pithart, Eva Herzigová, Jožka Černý nebo Madeleine Albrightová). Představí se také docusoap Doktoři, dokument o životě světských Jauneráci či šestidílný docusoap Provedu o příběhu rekrutů.

Ze světové produkce se objeví například desetidílný norsko-švédský thriller Okupace podle námětu Joa Nesbøho, seriály Noční recepční, Dům z karet III., seriály Mamon I. a Mamon II. či čtyřdílná série Komplicové.

ČT art nabídne mj. časosběrný portrét Bořka Šípka, pokračování cyklu Děti sametu, sérii šesti snímků Woodyho Allena a sedm filmů Jima Jarmusche v původním znění s titulky. Déčko pak přinese starším dětským divákům seriál Anča a Pepík na základě komiksu Lucie Lomové. Ve vysílání se objeví každý všední den od 18:15 i seriál Šmoulové, který měl v Československu premiéru v roce 1988.

Hlavní novinky vysílání ČT v roce 2017

Svět pod hlavou

Detektivní příběh z 80. let, v hlavních rolích Václav Neužil, Ivan Trojan, Jan Budař a další. Předlohou je britský Life on Mars.

svet-pod-hlavou_mg_5613-copy

Četníci z Luhačovic

Dvanáct příběhů historických detektivek z první republiky. Hrají mj. Pavel Zedníček, Robert Jašków či Martin Donutil.

Četníci z Luhačovic

Labyrint II

Druhá řada kriminálního seriálu, hrají mj. Jiří Langmajer, Tatiana Vilhelmová či Jan Hájek.

Labyrint ll

Trpaslík

Dobrodružná rodinná komedie režiséra Jana Prušinovského. Hrají mj. Michal Suchánek, Marika Procházková nebo Jakub Šorm.

trpaslik_mg_4985

Bohéma

Televizní román na motivy života českých filmových legend režiséra Roberta Sedláčka. Hrají mj. Michal Dlouhý, Vladimír Javorský či Jaroslav Plesl.

Bohéma

Spravedlnost

Třídílné psychologické drama, hrají mj. Ondřej Vetchý,  Martin Finger či Jan Plouhar.

Spravedlnost

Foto: Česká televize

-mav-