ČT začala natáčet druhou řadu seriálu První republika

čtvrtek, 17. listopadu 2016, 08:30 TV MediaGuru

Česká televize začala natáčet druhou řadu seriálu První republika, počítá se třinácti díly.

Česká televize začala na začátku tohoto týdne natáčet druhou řadu seriálu První republika. V hlavních rolích se opět objeví Jiří Vyorálek, Markéta Plánková a Ján Koleník, režie se i tentokrát ujal Biser Arichtev. „V ději se posouváme o téměř deset let v čase, rodina řeší další existenční problémy, děti odrostly, opět máme komplikovanou romanci i detektivní zápletku,“ řekl k pokračování seriálu. Pro ČT seriál vyrábí Dramedy Productions, producentem seriálu je Filip Bobiňski. Zatím není známé, kdy by se druhá řada mohla ve vysílání objevit.

Pro pokračování seriálu První republika tvůrci počítají s třinácti díly (první řada měla 22 dílů). „Druhou sérii se snažíme postavit více na filmovém vyprávění, což u tohoto typu seriálu není příliš obvyklé. Ubyde dialogů, a naopak se objeví více akčních scén, což samozřejmě klade velké nároky na režiséra,“ popisuje vedoucí projektu David Musil. I v druhé řadě se objevuje významná kriminální linka a pokračuje i soupeření bratrů Vladimíra a Jaroslava. Oproti minulé sérii je větší prostor věnován také Jaroslavovým dcerám.

Dobovému seriálu odpovídá i výběr lokací. Natáčelo se mj. v lomu v Koněprusích, exteriéry i interiéry například na zámku ve Zruči nad Sázavou. Štáb se vydá i na zámek do Veltrus, do Jevan nebo na pražskou Invalidovnu.

První řadu seriálu První republika odvysílala Česká televize v roce 2014. Průměrná sledovanost seriálu dosáhla 1,3 mil. diváků starších 15 let při 34% podílu na sledovanosti. První republika se tím zařadila k úspěšnějším seriálům ČT z posledních let.

Foto z natáčení První republika II

První republika II, foto: Česká televize.
První republika II, foto: Česká televize.
První republika II, foto: Česká televize.
První republika II, foto: Česká televize.

Děj seriálu První republika II

Píše se podzim roku 1928 a Jaroslav Valenta se vrací domů z vězení. V rodinné firmě o něj ale nikdo nestojí, spíše by rádi, aby odešel na venkov hospodařit s otcem Aloisem. Bratr Vladimír v této době vede povoznictví, kde těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii. Jaroslav ale není typ, co by se jen tak snadno vzdával. Je odhodlaný získat zpátky osobní pověst, respekt ve společnosti i úspěch v obchodu. Nadto naváže intimní vztah s guvernantkou Marií, jejíž minulost ho ale může opět srazit k zemi.

-mav-